Maşinile-şcoală, urmărite în trafic. Mai mulţi INSTRUCTORI AUTO au fost SANCŢIONAŢI pentru abateri grave

Maşinile-şcoală, urmărite în trafic. Mai mulţi INSTRUCTORI AUTO au fost SANCŢIONAŢI pentru abateri grave
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Poliţiştii şi inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au constat numeroase nereguli la maşinile pe care erau pregătiţi candidaţii la carnetul de şofer

Timp de trei zile, echipele mixte formate din poliţiştii de la Circulaţie şi Inspectorii RAR au monitorizat traficul din Galaţi, în vedera identificării maşinilor-şcoală şi mai cu seamă a instructorilor care îşi pregătesc elevii fără a respecta reglementările în vigoare. Acţiunea, derulată la finele lunii trecute, a scos la iveală faptul că şcoala de şoferi nu este doar o chestiune costisitoare, ci şi una riscantă. După cum aveau să evidenţieze organele de control într-un raport prezentat în cadrul şedinţei Comisiei de Siguranţă Rutieră a Judeţului Galaţi, verificările au vizat 48 de maşini aflate în procesul de instruire al elevilor. Cele mai multe dintre ele au fost oprite pe străzi aglomerate, unde, conform normelor stabilite de poliţia Rutieră, nu este permisă efectuarea de cursuri de practică. Cu toate acestea, instructorii îşi îndemnaseră elevii să îşi încerce îndemânarea pe artere cu risc ridicat şi unde ar fi putut crea cu uşurinţă ambuteiaje în trafic, fapt care le-a atras câte o amendă usturătoare.

„Pentru nerespectarea traseelor stabilite de poliţia rutieră, pentru pregătirea practică sau susţinerea examenului în vedera obţinerii permisului de conducere au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale”, se arată în raportul prezentat la Prefectură.

Nici inspectorii RAR nu au stat degeaba, cinci dintre maşinile-şcoală controlate fiind depistate cu anvelope diferite de caracteristicile maşinii, ori care erau din cale afară de uzate. Un alt instructor a fost amendat pentru că maşina sa emana noxe peste limita legală, în timp ce trei au primit sancţiuni pentru că nu aveau toate actele necesare curselor de practică asupra lor. Valoarea totală a celor 23 de amenzi aplicate a fost de aproape 8.000 de lei, cinci dintre instructori, cărora le-au fost reţinute certificatele de înmatriculare ale maşinilor fiind obligaţi să remedieze deficienţele autoturismelor, după care să le prezinte la o nouă evaluare.

Citit 7880 ori Ultima modificare Marți, 06 Octombrie 2015 16:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.