PRODUSE EXPIRATE de doi ani, vândute în apropierea ŞCOLILOR

PRODUSE EXPIRATE de doi ani, vândute în apropierea ŞCOLILOR
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Evidenţa Persoanelor, au verificat, în ultimele zile, 46 de agenţi economici, comercianţi care îşi desfăşoară activitatea în zona unităţilor de învăţământ. Acţiunea a avut ca obiectiv principal verificarea termenului de valabilitate a produselor oferite spre vânzare, precum şi verificarea legalităţii activităţilor de comerţ.

În urma controalelor efectuate, oamenii legii au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale, în sumă totală de 5.100 de lei. Cele mai multe nereguli constatate fac referire la vânzarea de produse expirate, lipsa avizelor cu orarul de funcţionare, lipsa licenţelor de ocupare a domeniului public şi neafişarea datelor de identificare.

Cele mai mari amenzi, fiecare în valoare de câte 2.000 de lei, le-au primit două societăţi comerciale care aveau la vânzare produse expirate din 2013 şi 2014 (băuturi carbogazoase, creveţi, bulion, gem, ceaiuri, etc).

Amenzi şi pentru comercianţii ambulanţi

De asemenea, angajaţii Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Evidenţa Persoanei, alături de poliţiştii din cadrul Secţiilor de Poliţie Locală, în acţiunea de verificare a zonelor comerciale, au aplicat alte 150 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de peste 32.000 de lei. Amenzile au fost date comercianţilor de struguri care nu respectă legislaţia în domeniu şi încearcă să îşi valorifice marfa în alte locuri decât cele special amenajate. Sancţiunile au avut la bază încălcarea prevederilor HCL 79/2002 (lipsa licenţei de comerţ stradal) şi HCL 307/2006 (comerţ în alte locuri decât cele special amenajate, cântare neomologate şi neverificate metrologic, neafişarea preţurilor, neachitarea taxelor stabilite de către Administraţia Pieţelor).

În aceeaşi perioadă, alte 23 de amenzi, în valoare totală de 19.500 de lei, au fost aplicate agenţilor economici care depozitează pe domeniul public fără a deţine licenţă în acest sens.

"Zonele comerciale din apropierea unităţilor de învăţământ sunt în atenţia noastră, la fel şi agenţii economici care, unii dintre ei, cu bună ştiinţă, încalcă legislaţia. Ne dorim un comerţ civilizat, în locurile special amenajate, şi produse de cea mai bună calitate, care să nu pună în pericol viaţa cumpărătorilor", ne-a declarat Mihai Manoliu, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Citit 2120 ori Ultima modificare Joi, 08 Octombrie 2015 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.