UPDATE/ Defecţiunea de la ArcelorMittal a fost remediată! CALORGAL anunţă că marţi seară „lucrurile vor reveni la normal”

UPDATE/ Defecţiunea de la ArcelorMittal a fost remediată! CALORGAL anunţă că marţi seară „lucrurile vor reveni la normal”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE ora 17,45/ „Am fost anunțați, în urmă cu zece minute, că lucrările pentru remedierea problemelor tehnice au fost finalizate. Agentul termic este preluat cu o temperatură de 62 de grade și un debit de puțin peste 1.000 de metri cubi pe oră. În această seară, lucrurile vor reveni la normal peste tot în oraș. Mulțumim partenerilor pentru operativitate”, ne-a spus Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Calorgal.


UPDATE, ora 15,20/ ArcelorMittal confirmă problema tehnică. În câteva ore, „se va intra în parametri normali”

Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal, ne-a declarat că a existat o problemă tehnică la Oţelărie, care a antrenat şi Furnalul, ceea ce a generat o scădere a volumului de abur livrat. Reprezentantul companiei siderurgice a dat asigurări însă că, în câteva ore, aburul va fi livrat către Electrocentrale la parametri normali, astfel că şi temperatura apei calde distribuite populaţiei va creşte.


Apa caldă a gălăţenilor este livrată, în acest moment, la o temperatură redusă, faţă de cea necesară, astfel că, în următoarele ore, oamenii vor fi nevoiţi să facă duşuri cu apă călâie. Conform primelor informaţii, se pare că de vină ar fi o defecţiune apărută pe platforma siderurgică.

Reprezentanţii Calorgal au confirmat că temperatura de livrare a apei calde a scăzut. „Temperatura pe fluxul primar a scăzut cu 12 grade faţă de necesar. Sperăm ca partenerii să remedieze cât mai rapid situaţia”, ne-a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Calorgal.

Totodată, reprezentanţii Electrocentrale ne-au spus că a fost redusă cantitatea de abur furnizată de către ArcelorMittal, fapt ce a afectat parametrii de livrare a apei calde, însă şi-au exprimat speranţa că defecţiunea va fi remediată în scurt timp.

Conform unor informaţii neoficiale, se pare că avaria ar urma să fie remediată în câteva ore. În acest moment, Calorgal distribuie apă caldă la o temperatură de 58 de grade, faţă de peste 70 de grade, cât ar fi necesar.

Vom reveni cu un punct de vedere al companiei siderurgice, în măsura în care îl vom primi.

Citit 2148 ori Ultima modificare Marți, 13 Octombrie 2015 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.