Peste 2.000 de gălăţeni, diagnosticaţi cu VIROZE

Peste 2.000 de gălăţeni, diagnosticaţi cu VIROZE
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vremea schimbătoare din ultima perioadă le-a creat probleme gălăţenilor, mulţi dintre ei fiind nevoiţi să meargă la medic pentru a-şi trata răcelile. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a continuat monitorizarea în cazul infecţiilor respiratorii şi a pneumoniilor.

"În săptămâna de raportare 5-11 octombrie, am avut 2.131 de cazuri de infecţii respiratorii, în 64 de situaţii fiind necesară internarea pacienţilor, 22 dintre aceştia fiind copii cu vârsta până la un an. Numărul cazurilor aproape că s-a dublat faţă de săptămâna precedentă", ne-a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi. Conform statisticilor DSP, cei mai afectaţi au fost pacienţii din categoria de vârstă 5-14 ani, unde s-au înregistrat 675 de cazuri.

"De asemenea, în perioada menţionată, au fost diagnosticate cu pneumonie 411 persoane, dintre care 101 au fost spitalizate. Cea mai afectată categorie de vârstă este cea a pacienţilor sub un an, unde s-au înregistrat 128 de cazuri, 27 dintre ele având nevoie de spitalizare. Trebuie menţionat că nu s-a înregistrat niciun caz nou de gripă", a completat purtătorul de cuvânt al DSP.

Citit 917 ori Ultima modificare Marți, 13 Octombrie 2015 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.