UPDATE/ IMAGINI IMPRESIONANTE - PROTESTE de amploare, miercuri seară, la Galaţi. UN NOU MARŞ va fi organizat joi seară
Foto: Foto Teodora Miron

UPDATE/ IMAGINI IMPRESIONANTE - PROTESTE de amploare, miercuri seară, la Galaţi. UN NOU MARŞ va fi organizat joi seară
Evaluaţi acest articol
(51 voturi)

UPDATE, ora 11,30/ Un nou marş va fi organizat, în această seară, la Galaţi

Gălăţenii se mobilizează pe Facebook pentru a ieşi în stradă şi joi seară. Conform unui anunţ postat de „Galaţiul nostru”, oamenii sunt invitaţi pe strada Brăilei, la Păpădie, de unde vor porni în marş, la ora 19,00, la Prefectură, unde vor rămâne pentru a manifesta.

„Astăzi se iese la fel ca aseară, se vor strânge două grupuri de oameni: unul la Păpădie şi altul la VIP - Ţiglina. Se va pleca în marş, la ora 19.00, pe Brăilei până la Primărie şi Prefectură. Vom rămâne la Prefectură”, au scris internauţii. Tinerii au postat deja mesaje precum „Revoluţia începe din interior: Nu mai da/primi şpagă, respectă legea, orice job ai avea, fă-l cum trebuie” sau „Cinci oameni au vrut să lanseze un album/Au lansat o revoluţie”.

 

Le suntem datori celor care au murit și celor care zac în spitale!Ne vedem în stradă de la ora 19.00 la Păpădie.https://www.facebook.com/events/1631138273818734/#colectiv #CoruptiaUcide

Posted by Galațiul nostru on Wednesday, November 4, 2015

Gălățenii au îngenuncheat în fața Spitalului Județean, i-au aplaudat pe medici și au exclamat „EROII”

UPDATE, 5 noiembrie, ora 00,00: Gălățenii au demonstrat, în această seară, că pot fi uniți, solidari și că reprezintă cu adevărat o forță. Orașul, în care oamenii s-au remarcat mai degrabă prin noncombat, lipsă de reacție și neimplicare, s-a trezit la viață, miercuri seară, 4 noiembrie, când o mare de oameni, fluturând drapelul României, cu portavoce, fluiere și pancarte, a invadat cele mai importante străzi ale orașului.

IATĂ FILMUL MANIFESTAŢIEI

Video Mihai Angheluţă

Peste 3.000 de gălățeni au coborât de pe Facebook direct în stradă, pentru a scanda împotriva clasei politice și a cere o schimbare din temelii a acesteia.

Foto: Teodora Miron

Oamenii au pornit protestul de pe strada Brăilei și au mărșăluit până la Prefectură, în aplauzele unora de la balcoane, dar și în claxoanele celor aflați în trafic. Manifestanții le-au mulțumit cu aplauze, la rândul lor, și i-au îndemnat să li se alăture, scandând „Uniți salvăm România”, „Ieșiți din casă, dacă vă pasă”, precum și „Nu stați la balcoane că muriți de foame”.

Foto Marian Marin

După ce au ocupat scările Prefecturii, o porțiune însemnată a străzii Domnească și esplanada din fața Instituției Prefectului, gălățenii, în special tineri cu vârste cuprise între 18 și 45 de ani, au strigat „Hoții”, „Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă”, „Toate partidele aceeași mizerie” și au afișat pancarte cu mesaje precum "Schimbarea e în noi/Îi schimbăm pe ei/Ne schimbăm şi noi/TREZIREA, ROMÂNIA", "COLECTIV/NE PASĂ DE ROMÂNIA", "Corupţia, indiferenţa şi lăcomia ucid România!".

Moment de reculegere la Catedrală

Miile de gălățeni au pornit apoi în marș către Catedrala Arhiepiscopală, unde au ținut un moment de reculegere în memoria celor 32 de persoane decedate în urma tragediei de la clubul Colectiv, care a zguduit România. Au aprins lumânări și au spus o rugăciune, însă au scandat și împotriva reprezentanților Bisericii.

Manifestanții au revenit la Prefectură și au continuat scandările, după care au pornit în marș pe stada Domnească, până la Elice, unde au ținut de asemenea un moment de reculegere, au urcat până în zona Potcoava și au continuat să meargă pe jos pe strada Brăilei, până la Spitalul Județean.

Foto Mihai Angheluţă

„Lumea se aștepta să nu mai ieșim în stradă, dar s-a înșelat, pentru că revolta noastră nu este adresată unui singur politician sau unui singur partid, ci unui mod de gândire și de a acționa, a întregii mentalități a clasei politice. Am ieșit în stradă din cauza stării în care se află România, după 25 de ani, faptul că nu avem străzi, nu avem spitale, avem părinți care sunt plecați în afara țării și nu își văd copiii cu anii, avem, de asemenea, copii plecați, care nu își văd părinții cu anii. Ne-a deranjat, încă o dată, că persoanele responsabile pentru tragedia de la Colectiv s-au ținut cu dinții de scaun până în ultima secundă. Încă o dată, a fost vorba de lașitate, de idiferență. Toți au zis lasă că o să treacă. Vrem să construim această țară și nu mai suportăm aceeași clasă politică, care își permite să ceară șpagă de milioane de euro. Am un proiect la care lucrez împreună cu alți colegi - Spitalul Copiilor. Ne costă 80 de milioane să facem primul spital oncologic din România și cineva își permite să ceară șpagă. Așa ceva trebuie să se termine”, ne-a spus Silviu Zinica.

Aplauze pentru cadrele medicale de la UPU

În timpul marșului, mulți dintre gălățeni s-au retras, astfel că în fața Spitalului Județean au mai ajuns câteva sute de persoane. Chiar și așa, protestatarii au aplaudat personalul de la Unitatea Primiri Urgențe, au exclamat ”Eroii” și au îngenuncheat în plină stradă, în fața unității sanitare. Câțiva medici, asistente și infirmiere le-au mulțumit, aplaudându-i, iar o infirmieră a făcut câțiva pași până în stradă și a sărutat pe obraz un tânăr protestatar.

Gălățenii s-au întors, după ora 22,00, în Țiglina I, în fața fostului cinematograf VIP.

Protestele vor continua

Silviu Zinica a precizat că protestele vor continua și în zilele următoare, iar manifestațiile reprezintă o palmă dată clasei politice. „Vom continua pentru că este o palmă dată întregii clase politice. Nu vrem să vedem pe nimeni de la niciun partid. Să nu creadă nici PNL, nici PSD și niciun alt partid că este câștigător. Este o revoltă în fața întregului sistem politic și modului de a gândi. Avem nevoie de oameni responsabili și patrioți. Am copii pe care nu vreau să îi sfătuiesc să plece din țară. Am muncit atât în țara asta, am învățat, sunt mândru de realizările mele și nu vreau să plec”, a afirmat gălățeanul. Printre protestatari s-a aflat și Alexandru Nechifor, vărul Valentinei, tânăra din Galați care și-a pierdut viața în clubul groazei, din București.

Miile de gălățeni au fost însoțiți în permanență de jandarmi și polițiști și nu au avut loc incidente. (Corina Dobre)

Foto: Teodora Miron, Monica Zanet

Miercuri seară au avut loc noi proteste în Capitală, precum şi în Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Sibiu, Craiova, Bacău, Arad, Ploieşti şi alte oraşe. Totodată, manifestaţiile au depăşit graniţele ţării, aproximativ 200 de români ieşind în stradă şi la Paris, unde au strigat "Diaspora e cu voi" şi "Corupţia ucide". Protestul a avut loc în centrul Parisului, în zona Trocadero, pe lângă Tour Eiffel. Ei au depus lumânări, au îngeunchiat şi au spus "Tatăl Nostru" în memoria victimelor de la clubul Colectiv.


UPDATE, ora 20,40: Aproximativ 3.000 de gălăţeni au ieşit, în această seară, în stradă! Un protest fără precedent, după cum au recunoscut mulţi dintre participanţi, dar şi privitori.

IMAGINI IMPRESIONANTE de la mişcarea de stradă, de miercuri seară, de la Galaţi #colectivMII DE OAMENI au mărşăluit în oraş -->> http://goo.gl/EFlGWH

Posted by Viaţa Liberă on Wednesday, November 4, 2015

Video: Teodora Miron

Oameni de toate vârstele au pornit de la Păpădie, în marş, pe strada Brăilei şi s-au oprit la Prefectură, unde au scandat, preţ de câteva zeci de minute, împotriva clasei politice, abuzurilor comise de demnitari, cerând eradicarea corupţiei, respect pentru cetăţeni, respectarea şi aplicarea legilor ţării, dar şi o schimbare a clasei politice în ansamblul său.

Foto: Teodora Miron

"Schimbarea e în noi/Îi schimbăm pe ei/Ne schimbăm şi noi/TREZIREA, ROMÂNIA", "COLECTIV/NE PASĂ DE ROMÂNIA", "Corupţia, indiferenţa şi lăcomia ucid România!" sunt doar câteva dintre mesajele afişate de protestatari. În acest moment, protestatarii mărşăluiesc pe strada Domnească.

Vom reveni.

Hai galaaaati!!!!

Posted by Ionut Florin Lupu on Wednesday, November 4, 2015

 

Aproximativ 50 de oameni erau adunaţi, miercuri seară, în jurul orei 18,30, la zid, să continue, după cum au spus unii dintre manifestanţi, ceea ce au început bucureştenii în Piaţa Universităţii. S-au strâns pentru schimbare, dar pe tăcute, fără a scanda nimic. Numărul lor a continuat să crească, timid, alţii erau nemulţumiţi că sunt prea puţini. Cu toate acestea, potrivit celui care a organizat evenimentul şi care a invitat gălăţenii „la un „pahar” de discuţii”, Cristi Marian Ochiu, important este că s-au adunat mai mulţi decât marţi, când numărul manifestanţilor nu depăşea cifra 10.

„Am venit pentru că nu putem sta acasă. Trebuie să continuăm ce-au început bucureştenii. Schimbarea trebuie să continue, nu trebuie să se limiteze la ce s-a întâmplat azi”, ne-a spus Cristian Deceanu, prezent şi el printre cei strânşi la vechiul simbol al rockerilor, zidul mare.

"Schimbarea trebuie să continue" (Foto Nicoleta Onofrei)

De la ora 19,00, de la Păpădie, alţi protestatari au pornit în marş până pe strada Domnească, la Prefectură, pentru a protesta împotriva “indolenţei, iresponsabilităţii şi corupţiei”, care au cauzat tragedia din Clubul Colectiv, din Bucureşti.

În Bucureşti, peste 6.000 de oameni s-au strâns din nou în Piaţa Universităţii scandând "Peste tot corupţie, nicăieri Justiţie", "Toate partidele, aceeaşi mizerie", "Vrem schimbare, nu catedrale", "Corupţia ucide" şi "Jos sistemul mafiot", cerând totodată alegeri anticipate.

Tragedia care a avut loc în clubul Colectiv din Bucureşti, vineri seară, a provocat un şoc naţional şi multă durere în sufletele românilor. Guvernul României a declarat doliu naţional pentru trei zile, începând cu data de 31 octombrie. Incidentul nefast nu a ocolit şi Galaţiul, tânăra gălăţeancă Valentina F, numărându-se printre victime. CLICK AICI pentru a afla MAI MULTE DETALII

Citit 21408 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2015 19:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.