UPDATE/ PROTEST SPONTAN la depozitele Galgros împotriva inspectorilor ANAF (FOTO)

UPDATE/ PROTEST SPONTAN la depozitele Galgros împotriva inspectorilor ANAF (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

UPDATE, ora 16,20/ Aproximativ 100 de persoane au blocat, miercuri dimineaţă, una dintre intrările în depozitele Galgros, nemulţumite din cauza multiplelor controale ale inspectorilor Agenţiei Naţionale Antifraudă. Înarmaţi cu pancarte, vuvuzele şi fluiere, oamenii au ieşit în stradă să strige că „vor să muncească”. "Ne-am săturat de toate aceste controale. Ne dau amenzi şi stau pe capul nostru. Eu sunt cu toate actele la zi, dar toate aceste controale mi-au scăzut vânzările cu 80 la sută. În toate celelalte puncte de lucru merge bine, dar aici mai am un pic şi închid. Să se ducă şi la marile lanţuri de magazine, cum sunt supermarketurile, să verifice şi acolo dacă totul este în regulă”, ne-a spus unul dintre comercianţii din depozite.

„Sunt mână în mână cu supermarketurile. Lor le cresc afacerile, iar pe noi ne bagă în faliment. Este jaf ce fac ei”, a adăugat un alt protestatar.

Protestatarii, angajaţi şi patroni, au mărşăluit prin curtea Galgros, strigând „Hoţii” şi „Vrem să muncim, taxe să plătim”. După ce au străbătut întregul depozit, oamenii au revenit la porta dinspre Centură, unde au văzut că mai mulţi inspectori ANAF şi-au făcut apariţia. Unul dintre protestatari a aruncat cu o piatră înspre inspectori, fără a atinge însă pe cineva. În urma incidentului, a fost nevoie de intervenţia jandarmilor, pentru calmarea spiritelor. Apoi, oamenii legii au discutat cu cei nemulţumiţi şi i-au rugat să nu recurgă la violenţe.

Protestul i-a împiedicat, pentru scurt timp, pe inspectorii ANAF să îşi facă treaba. Aceştia însă nu a plecat din zonă, având drept ţintă controlarea maşinilor care pleacă cu marfă din depozite, pentru a  vedea dacă au primit sau nu factură.

Operaţiunea ANAF face parte dintr-una mai amplă, începută în urmă cu aproximativ o lună, la nivel naţional. Denumită „Operaţiunea Cristal”, acţiunea are în vizor eradicarea evaziunii fiscale din depozitele angro, urmând să se încheie la finalul anului. 


Protest spontan, miercuri dimineaţă - aproximativ 100 de persoane protestează la depozitele Galgros, nemulţumiţi că sunt controlaţi foarte des de ANAF.

Atât angajaţi cât şi patronii din depozite susţin că ANAF-ul protejează marile supermarketuri şi intenţionează să-i închidă pe ei. Oamenii scandează "Vrem să muncim!".

Vom reveni cu amănunte.

 

Citit 9791 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Noiembrie 2015 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.