O familie din Galaţi - nouă VICTIMĂ a agenţiei de turism Pro Vacances

O familie din Galaţi - nouă VICTIMĂ a agenţiei de turism Pro Vacances
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Numărul gălăţenilor care au depus plângere la Protecţia Consumatorului susţinând că au fost traşi pe sfoară de firma respectivă a ajuns la nouă


O familie din Galaţi acuză o agenţie de turism că le-a încasat banii, fără a plăti rezervările la un hotel de lux în Republica Dominicană. Patroana firmei susţine că a intrat în insolvenţă, iar conturile i-au fost blocate.

Membrii familiei Mihalache şi-au văzut, în vară, planurile de vacanţă năruite. Nu se aşteptau ca cei peste 2.500 de lei plătiţi în avans să fie pierduţi, din moment ce agenţia la care au apelat pentru planificarea concediului era una pe mâna căreia au mai mers mulţi gălăţeni.

Cu toate acestea, cu câteva zile înainte de a achita restul sumei, pentru a pleca spre destinaţie, după ce şi-au achiziţionat biletele de avion, oamenii nu au primit voucherele pentru hotelul la care urmau să se cazeze. „Când am mers să luăm voucherele, ni s-a spus că nu sunt. Patroana ne-a zis că nu ştie ce se întâmplă şi că ar trebui să revenim peste câteva zile. De fiecare dată, doamna începea să plângă şi să ne spună că situaţia se va remedia curând”, ne-a mărturisit Cornel Mihalache, unul din păgubiţi.

Ţepe cu repetiţie

Familia Mihalache nu este singura păgubită de agenţia Pro Vacances. Am discutat cu Tudor Carmen, comisar şef la Protecţia Consumatorului Galaţi: „Din iulie şi până acum, am primit nouă reclamaţii care s-au dovedit a fi întemeiate. Doamna a încasat banii, dar nu a achitat şi mai departe. Din păcate până în momentul de faţă toate documentele au fost contestate în judecată. În momentul de faţă am trimis actele şi la Ministerul Turismului, la Bucureşti, pentru că firma nu avea nici asigurare de insolvenţă. Trebuie să aşteptăm”, ne-a spus Carmen Tudor.

Banii vor fi înapoiaţi!

În urma vizitei pe care i-am făcut-o Danei Vasiliu, directoarea agenţiei Pro Vacances, aceasta ne-a spus că este bine intenţionată şi că va returna banii oamenilor banii, dar, momentan, are dificultăţi financiare şi societatea i-a fost închisă. „Ştiu despre cele nouă plângeri. Încerc să îmi redeschid societatea cât mai repede cu putinţă pentru a le înapoia banii păgubiţilor”, ne-a spus, cu o săptămână în urmă Dana Vasiliu.

Citit 4010 ori Ultima modificare Luni, 16 Noiembrie 2015 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.