UPDATE/ Un poliţist a MURIT şi un altul a fost grav RĂNIT într-un ACCIDENT petrecut la Tuluceşti (VIDEO)
Foto: Captură video, sursa IPJ Galaţi

UPDATE/ Un poliţist a MURIT şi un altul a fost grav RĂNIT într-un ACCIDENT petrecut la Tuluceşti (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(40 voturi)

UPDATE, duminică, 22 noiembrie * Şoferul care a intrat pe contrasens are 25 de ani şi a fost dus la un spital din Iaşi * Medicii s-au chinuit peste o oră să îl resusciteze pe poliţistul aflat la volan * Ionel Baben a fost avansat în grad, post-mortem

Un grav accident de circulaţie a avut loc, sâmbătă noapte, în jurul orei 3,00, pe Drumul Naţional 26, în comuna Tuluceşti. În urma tragediei, Ionel Baben, un poliţist în vârstă de 46 de ani, şi-a pierdut viaţa, în vreme ce colegul său, Dorin Chiper, a fost grav rănit. Maşina de poliţie în care se aflau cei doi, o Dacia Logan, circula dinspre Galaţi către Târgu Bujor. Într-o curbă, un şofer în vârstă de 25 de ani, care circula din sens invers, a intrat cu autoturismul marca Volkswagen pe contrasens şi a lovit în plin maşina de poliţie. La faţa locului au intervenit mai multe echipaje ale Ambulanţei şi ale SMURD Galaţi.

Resuscitat timp de peste o oră

"În urma coliziunii, pacientul care se afla la volan a suferit un politraumatism foarte grav. A fost transportat spre spital, dar, la intrarea în Galaţi, a suferit un stop cardio-respirator. A fost resuscitat, inclusiv în camera de Stabilizare a Spitalului Judeţean, timp de 60 de minute, fără rezultat însă. Bărbatul era foarte grav rănit. Pacientul care se afla în dreapta a avut o contuzie de şold şi este internat la Ortopedie, iar tânărul care a produs acest accident a suferit o contuzie de coloană medulară cervicală (în zona gâtului - n.r.), motiv pentru care a fost transportat spre Iaşi”, a precizat dr. Lidia Şandru, medic în cadrul Unităţii Primire Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

Poliţiştii erau în timpul serviciului

Potrivit Poliţiei Galaţi, cei doi poliţişti se aflau într-o misiune de patrulare, în momentul în care tragedia a avut loc. "La faţa locului s-a deplasat o echipă complexă de cercetare, formată din specialişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi, care au efectuat cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier. Poliţia Română este alături de familiile celor doi poliţişti şi le va acorda tot sprijinul necesar pentru depăşirea acestor momente extrem de dificile", se arată într-un comunicat al IPJ Galaţi.

Ionel Baben, avansat ofiţer post-mortem

La câteva ore de la tragedie, pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Interne a fost publicat un anunţ în care era anunţată avansarea în grad, post-mortem, a poliţistului decedat.

"Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, transmite condoleanţe familiei şi colegilor poliţistului Baben Ionel, decedat în misiune, şi este alături de agentul şef-adjunct Chiper Dorin, în vârstă de 36 de ani, rănit grav în aceeaşi misiune. Agentul şef principal de poliţie Baben Ionel a fost trecut astăzi în corpul ofiţerilor, fiind avansat post-mortem, de către ministrul Petre Tobă, în gradul de subinspector de poliţie".

Doi copii au rămas fără tată

În comuna Tuluceşti, în apropierea locului unde a avut loc accidentul, rudele victimelor şi oamenii din sat au aprins câteva lumânări, în memoria poliţistului omorât în timpul misiunii. „A fost un om extraordinar. Păcat de copii şi de soţie. Băiatul care i-a lovit era din sat. Am înţeles că a avut viteză. Aseară a fost de serviciu şi mi-a spus că i-a fost ruşine să oprească să-mi ceară trandafiri. Acum i-am adus trandafiri. Îmi pare rău, nu trebuia să-i aducem aşa flori, dar asta-i viaţa. Ştiu că avea doi copii”, a spus Virginia Petre, o consăteancă a poliţistului mort.

Sursa video, IPJ Galaţi

ACCIDENT RUTIER. Un poliţist a MURIT şi un altul a fost GRAV R...

Un poliţist a MURIT şi un altul a fost GRAV RĂNIT, într-un ACCIDENT RUTIER petrecut la Tuluceşti -->> http://goo.gl/4lXJ7DSursa video, IPJ Galaţi

Posted by Viaţa Liberă on Sunday, November 22, 2015

O maşină de poliţie în care se aflau două persoane a fost implicată într-un grav accident de circulaţie, petrecut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, respectiv 21 spre 22 noiembrie, în comuna Tuluceşti.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Poliţia Galaţi, unul dintre poliţişti şi-a pierdut viaţa imediat după accident, în vreme ce al doilea se află în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi.

Sursa foto, Facebook - Grupul Şoferilor din Galaţi

"În timp ce se afla în misiune de patrulare pe DN 26, pe raza comunei Tulucești, o autospecială de poliție a fost acroșată de un autoturism. La fața locului s-a deplasat o echipă complexă de cercetare, formată din specialiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, care efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier. Cei doi polițiști au fost transportați pentru îngrijiri medicale la Spitalul de Urgență Sfântul Apostol Andrei din municipiul Galați. Unul dintre ei a suferit leziuni grave, iar celălalt, în pofida eforturilor depuse de medici, și-a pierdut viaţa. Poliția Română este alături de familiile celor doi polițiști și le va acorda tot sprijinul necesar pentru depășirea acestor momente extrem de dificile, se arată în documentul Poliţiei Galaţi.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 29638 ori Ultima modificare Marți, 24 Noiembrie 2015 16:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.