UPDATE/ Inaugurare la noul sediu al Colegiului ”Cuza”
Foto: Din tavanul actualului sediu al colegiului cad bucăţi de tencuială (Foto Roxana Artene Penciu)

UPDATE/ Inaugurare la noul sediu al Colegiului ”Cuza”
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

UPDATE, 22 februarie: Primarul Marius Stan se va afla marți, 23 februarie, începând cu ora 12,00, la noul sediu al Colegiului Naţional ”Alexandru Ioan Cuza”, situat în Ţiglina I, în incinta fostei Şcoli nr. 8, pentru inaugurare. La eveniment vor fi prezenţi reprezentanţii ArcelorMittal şi Damen Galaţi, partenerii Primăriei municipiului Galaţi în proiectul de amenajare a unităţii de învăţământ.


S-a decis unde se MUTĂ Colegiul CUZA. Ce declară PRIMĂRIA Galaţi

(25 noiembrie 2015) Cei 900 de elevi ai Colegiului Naţional "Al I. Cuza" şi profesorii lor se vor muta la Şcoala Nr. 8, aflată în Ţiglina I. "Am avut şedinţe cu părinţii şi profesorii. Majoritatea au semnat în procesele verbale pentru a merge la Şcoala Nr. 8. Au fost şi unii care s-au împotrivit, dar ne vom supune deciziei majorităţii. Astăzi (n.r. - marţi, 24 noiembrie) vom redacta adresele pentru a transmite Primăriei care este rezultatul. Oricum, nu vorbim de o dată foarte apropiată, pentru că mai sunt nişte demersuri de făcut. E vorba de alocare a unor sume de bani pentru igienizări şi reparaţii, întrucât localul respectiv nu a mai fost folosit", ne-a declarat inspectorul şcolar general Mioara Enache.

Primăria nu s-a amestecat în alegerea spaţiului

De la purtătorul de cuvânt al Primăriei, Emanuela Turcu, am aflat că instituţia n-a fost înştiinţată oficial de conducerea ISJ de alegerea făcută. "Decizia privind mutarea elevilor şi profesorilor de la Colegiul Cuza într-una dintre unităţile de învăţământ cu spaţii disponibile, identificate de Primăria Galaţi, aparţine în exclusivitate Inspectoratului Şcolar Judeţean. Primăria nu se amestecă în procesul educaţional. Din punctul nostru de vedere, există spaţii şcolare disponibile pentru mutarea imediată a elevilor şi corpului didactic de la Colegiul Cuza, ştiut fiind faptul că imobilul în care aceştia îşi desfăşoară activitatea se degradează continuu. Dacă s-au hotărât, vor fi şi la noi nişte proceduri de urmat, dar Primăria va face cât mai repede posibil demersurile ca lucrările să fie terminate rapid. Toate acestea depind şi de suma care trebuie alocată, încă nu ştim la cât se ridică exact, dar se fac evaluări", mai spune purtătorul de cuvânt de la Primăria.

Aflată în proprietatea Comunităţii evreieşti, clădirea în care funcţionează în prezent Colegiul "Cuza" şi pentru care Primăria plăteşte o chirie de 7.000 de euro lunar nu a mai fost renovată de peste zece ani. Pe lângă faptul că imobilul a fost încadrat într-un grad de risc seismic ridicat, din tavanul lui au început să cadă bucăţi de tencuială, toate acestea reprezentând un pericol pentru elevi şi profesori. PENTRU DETALII, CLICK AICI

Citit 10639 ori Ultima modificare Luni, 22 Februarie 2016 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.