UPDATE/ Moaştele Sfântului Efrem au sosit la Galaţi (FOTO&VIDEO)

UPDATE/ Moaştele Sfântului Efrem au sosit la Galaţi (FOTO&VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Racla îi aşteaptă pe gălăţeni la închinare, până luni, 30 noiembrie, în faţa Catedralei


Preoţi şi credincioşi au întâmpinat, ieri, venirea la Galaţi a moaştelor Sfântului Efrem cel Nou de la Nea Makri. Pelerinajul a început, aşa cum se anunţase, cu puţin după ora 15.00. Pe strada Domnească, în faţa Universităţii "Dunărea de Jos", Prea Sfinţitul Emilian Lovişteanul, Episcopul Vicar al Râmnicului şi delegat al Patriarhului Daniel, a adus racla cu moaştele Sfântului Efrem. Delegaţia de primire a fost condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Prin frig şi sub o ploaie măruntă, alaiul de preoţi şi credincioşi s-a îndreptat spre Catedrala Arhiepiscopală. Înainte ca moaştele să fie aduse spre închinare în baldachinul de pe esplanada din faţa Catedralei, s-a intrat în biserică şi s-a slujit.

"Ne bucurăm de harul unui sfânt mult chemat în rugăciuni de mulţi creştini din toată lumea, dar şi din România şi de la Dunărea de Jos. Sfântul Efrem de la Nea Makri. A vieţuit în perioada isihastă a bisericii, dar şi în perioada de prigonire a Bisericii şi, în chip minunat, s-a arătat celor ce au stăruit să creadă în rugăciuni şi, prin rugăciuni, în ajutorul lui. Se păstrează trupul sfântului, dar şi locul torturii lui, lângă un copac. (…) Sfântul Efrem ne ajută în toate şi înainte de toate vrea să îndepărteze tristeţea din inimile noastre. (…) Şi noi ne-am bucurat de biruinţa picăturilor de ploaie care doar s-au cernut, ca şi când am fost stropiţi cu agheasmă. Am reuşit să parcurgem o mică distanţă pe calea sfinţilor. Ne-au aşteptat Sfântul Andrei şi Sfântul Vasile cel Mare (…) La Sfânta Patriarhie exista mâna frumos făurită, iar în locul în care sărutăm dreapta, sunt moaştele Sfântului Cuvios Efrem", a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

După ce s-au închinat la moaşte preoţii şi credincioşii din Catedrală, moaştele Sfântului Efrem au fost scoase afară, pe baldachinul din faţa bisericii, unde vor rămâne până luni, inclusiv, de Sfântul Apostol Andrei, sărbătoarea Galaţiului.

Cu acest prilej, la Dunărea de Jos sunt aşteptaţi mai mulţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, care vor sosi, cel mai probabil, duminică seara, pentru a putea participa la praznicului Sfântului Apostol Andrei, de luni, 30 noiembrie.

Cine este sfântul ale cărui moaşte sunt în faţa Catedralei

Se spune că moaştele Sfântului Efrem cel Nou au fost descoperite de maica Macaria de la Mânăstirea Bunei Vestiri din Nea Makri, prin revelaţie Dumnezeiască. Sfântul i-a revelat maicii modul în care suferise moarte mucenicească şi locul în care îi sunt îngropate Sfintele Moaşte. Ulterior, Sfântul i se şi arată maicii şi îi dezvăluie acesteia numele său. Referinţele la viaţa sfântului menţionaeză faptul că moaştele sunt tămăduitoare şi protectoare a celor aflaţi în nevoie şi a celor deznădăjduiţi şi lipsiţi de speranţă.

Foto Gabriel Kolbay


Pelerinaj la Galaţi cu MOAŞTELE Sfântului Efrem cel Nou

Aşa cum Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a anunţat joi, 19 noiembrie, la conferinţa semestrială preoţească de toamnă din Eparhia Dunării de Jos, o mână a Sfântului Efrem cel Nou de la Nea Makri a fost adusă la Galaţi.

Iată imagini de la tradiţionalul pelerinaj pe strada Domnească de aducere a sfintelor moaşte la Catedrală, desfăşurat vineri, 27 noiembrie.

Vom reveni cu amănunte.

Pelerinaj la Galaţi cu MOAŞTELE Sfântului Efrem cel Nou 2015

Pelerinaj la Galaţi cu MOAŞTELE Sfântului Efrem cel Nou 2015

Posted by Viaţa Liberă on Friday, November 27, 2015
Citit 5301 ori Ultima modificare Vineri, 27 Noiembrie 2015 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.