LA MULŢI ANI, ROMÂNI! Uniforme de epocă, paradă şi torţe, de ZIUA NAŢIONALĂ, la Galaţi
Foto: Foto-arhivă "Viaţa liberă" (Bogdan Codrescu)

LA MULŢI ANI, ROMÂNI! Uniforme de epocă, paradă şi torţe, de ZIUA NAŢIONALĂ, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Gălăţenii care vor alege să participe, astăzi, la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României, vor avea parte de exerciţii de mânuire de arme, uniforme de epocă, paradă militară, dar şi de o defilare cu torţe!

Potrivit Prefecturii, programul de Ziua Naţională a României va începe, la ora 10,00, la Catedrala Arhiepiscopală (Te Deum), iar de la ora 11,00 gălăţenii vor putea asista la un ceremonial militar şi religios, care se va desfăşura la Mausoleul Eroilor din Cimitirul Eternitatea. Între orele 11,00 şi 11,05 se va face primirea onorului şi se va intona Imnul de stat al României, intervalul 11,05 -11,20 va fi rezervat unei slujbe religioase, iar între orele 11,20 şi 12,00 se vor depune coroane.

De la ora 13,00, manifestările dedicate Zilei Naţionale se vor muta pe esplanada Prefecturii, unde gălăţenii vor putea admira, după primirea onorului, intonarea Imnului şi alocuţiuni, un exerciţiu de mânuire de arme şi paradă militară în uniforme de epocă (13,15 - 13,45), un miniconcert al Fanfarei Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, dar şi o paradă militară şi a mijloacelor tehnice de intervenţie asigurate de Batalionul 284 Tancuri, Batalionul 300 Infanterie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul de Poliţie, Inspectoratul de Jandarmi, Serviciul Poliţiei de Frontieră, Serviciul Român de Informaţii şi Poliţia Locală. Manifestările dedicate Zilei Naţionale a României se vor încheia cu o defilare de torţe (între orele 18,00 şi 19,00), pe traseul Inelul de Rocadă - Strada Brăilei - Palatul Justiţiei, Prelungirea Coşbuc - Parc Viva.

La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!

Citit 4399 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie 2015 21:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.