Nu-i o făcătură! FELICITAREA "călduroasă" chiar a fost transmisă de Marius Stan

Nu-i o făcătură! FELICITAREA "călduroasă" chiar a fost transmisă de Marius Stan
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Unii dintre gălăţenii care au primit în cutia poştală felicitarea „călduroasă” semnată de primarul Marius Stan, dar şi dintre cititorii ziarului „Viaţa liberă” au crezut că, în realitate, misiva este doar făcătură, operă a adversarilor politici ai edilului. „Mai sunt proşti care cred că felicitările au fost trimise de către primarul Marius Stan? Interesant este că nu se spune despre posibilitatea ca aceste felicitări să fi fost trimise de mintea creaţă care lipea înştiinţări cu dărâmarea garajelor înaintea unor alegeri parlamentare”, comenta o cititoare pe site-ul „Viaţa liberă”.

Ei bine, noi am aflat că la mijloc nu e nicio făcătură menită să-l ia în băşcălie pe edilul urbei. Pentru că nu am obţinut un punct de vedere de la Primărie legat de semnificaţia felicitării, am apelat la caricaturistul Viorel Baciu, cel care semnează ilustraţia. Viorel Baciu ne-a confirmat că nu numai desenul, dar şi concepţia şi mesajul felicitării îi aparţin. Domnia sa le-a propus Primăriei, iar municipalitatea le-a îmbrăţişat cu plăcere, motiv pentru care felicitările au ajuns în cutiile dumneavoastră poştale.

Iată şi ce a vrut să transmită caricaturistul: „Căpiţa de fân este o metaforă. Ea duce cu gândul la lumea rurală cu tot farmecul ei, la liniştea de care avem nevoie de Sărbători. E şi tristeţe în ea, dar şi speranţă. În ceea ce priveşte sublinierea «cu căldură», nu e vorba de agentul termic - care a devenit subiect politic - ci de căldura inimii, de căldura sufletească cu care este transmisă urarea. Cine a înţeles, a înţeles...”, ne-a declarat caricaturistul Viorel Baciu.

Citit 3698 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Decembrie 2015 16:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.