Poliţia locală la raport/ Amenzi de peste 2 milioane de lei aplicate în 2015

Poliţia locală la raport/ Amenzi de peste 2 milioane de lei aplicate în 2015
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Poliţia locală Galaţi şi-a prezentat, pe 28 ianuarie, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, raportul de activitate în faţa numeroşilor invitaţi prezenţi al eveniment.

Conform raportării, anul trecut, poliţiştii locali au constatat 385 de infracţiuni, cu 35,32 mai multe decât în 2014.

De asemenea, poliţiştii locali au aplicat 12.797 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.267.000 de lei, în creştere faţă de anul 2014 cu un procent de 32,08 la sută.

În urma constatărilor din teren, oamenii legii au dispus, ca măsură complementară, confiscarea de mărfuri estimate la o valoare de 21.400 de lei, constând în băuturi alcoolice, ţigări, alimente, articole de îmbrăcăminte, jucării, etc.

Tot în cadrul bilanţului prezentat s-a discutat şi despre cele peste 1.900 de sesizări telefonice primate de la cetăţeni, dar şi despre cele 560 de sesizări făcute chiar de poliţiştii locali aflaţi în misiunile de patrulare. Cele mai multe sesizări telefonice (837 - 51,4 la sută) au făcut referire la situaţii privind tulburarea ordinii şi liniştii publice prin diferite modalităţi, urmate de construcţii neautorizate, demolări, amenajări interioare (359 – 22 la sută). După verificarea întregii game de sesizări a rezultat că acestea s-au dovedit a fi reale într-un procent de 86  la sută.

„Pentru Poliţia Locală Galaţi, anul 2015 a fost un an al calităţii, un an în care fiecare poliţist în parte, fie că provine de la ordine publică, siguranţă rutieră sau disciplina în construcţii, a avut ca misiune principală, desfăşurarea activităţii în folosul comunităţii locale. A fost o perioadă cu multe realizări, care se reflectă, nu doar în datele statistice, ci în tot ceea ce înseamnă activitatea de poliţist local. Înfiinţarea celor cinci secţii de Poliţie Locală ne-a apropiat şi mai mult de oameni, de nevoile acestora, iar timpul de intervenţie a scăzut semnificativ, ceea ce înseamnă un mare câştig”, a explicat Mihai Manoliu, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Singurul oraş cu protocol de colaborare

Poliţiştii locali au primit felicitări atât de la şeful lor direct, dar şi de la prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, şi de la şeful jandarmeriei Galaţi, col. Dănuţ Vasilică. „Este evident că activitatea dumneavoastră se îmbunătăţeşte de la an la an, iar prezenţa dumneavoastră în stradă, pentru asigurarea ordinii, este benefică, şi asta o spun cetăţenii. Sprijinul pe care l-aţi acordat pe anumite domenii, şi aici mă refer la combaterea traficului de ţigări, dar şi la etnobotanice, este unul substanţial, iar comunitatea este mândră de dumneavoastră”, a declarat Dorin Otrocol.

La prezentarea bilanţului a fost prezent, printer alţii, şi comisarul şef Petrică Hahui de la Poliţia Transporturi Galaţi, care a ţinut să precizeze că oraşul nostru este singurul din ţară care are un protocol de colaborare între cele două instituţii. „Suntem singurul oraş care beneficiază de colaborarea dintre Poliţia Transporturi şi Poliţia Locală. În acest context, vreau să vă spun că, am desfăşurat, anul trecut, cel puţin 1.000 de misiuni, împreună cu dumneavoastră, în zona feroviară, şi peste 500, pe parte navală. Trebuie să recunosc că, invidiez Poliţia Locală pentru resursele umane, logistice, şi financiare pe care le are”, a declarat comisarul-şef Petrică Hahui.        

Citit 1971 ori Ultima modificare Vineri, 29 Ianuarie 2016 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.