S-au înmulţit VIROZELE şi GRIPELE în Galaţi

S-au înmulţit VIROZELE şi GRIPELE în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Numărul gălăţenilor care au ajuns la medic în interval de o săptămână pentru că s-au simţit rău din cauza răcelilor a ajuns la 2.706, potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, ceea ce înseamnă o creştere faţă de intervalul precedent.

În continuare, cei mai vulnerabili sunt copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, 1.060 de mici pacienţi primind tratament pentru infecţii respiratorii. Medicii au apreciat că starea a 26 dintre ei era destul de gravă cât să le recomande internarea în spital. Tot copiii din acest interval de vârstă au fost şi cei mai afectaţi de pneumonii, 88 fiind diagnosticaţi cu infecţii la plămâni. Numărul total al gălăţenilor care au primit acest verdict se ridică la 349.

Încă un caz de gripă

În ultima săptămână, specialiştii au confirmat existenţa a încă unui caz de gripă în judeţul Galaţi. O persoană de 35 de ani, din mediul urban, a fost identificată ca purtând virusul AH3, acesta fiind cel de-al patrulea caz de gripă înregistrat în judeţul nostru de la debutul sezonului rece.

Gălăţenii care nu au apucat să se imunizeze, dar vor să o facă, mai au la dispoziţie 220 de doze de vaccin, aflate în prezent pe stocul DSP. Până acum, au fost vaccinate 17.860 de persoane.

Citit 1168 ori Ultima modificare Marți, 02 Februarie 2016 20:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.