ȘOFERI gălăţeni prinşi cu minţile ”adormite” la volan

ȘOFERI gălăţeni prinşi cu minţile ”adormite” la volan
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Printre conducătorii auto depistaţi de poliţişti se afla şi unul care consumase droguri


Săptămâna trecută a fost una deosebit de nefavorabilă pentru cei care au încălcat în diverse forme regulile de circulaţie, dar în special pentru cei ce au amestecat substanţe interzise la volan cu şofatul.

Nu mai puţin de 21 de conducători auto care au trecut prin filtrele echipajelor rutiere au picat testul la verificarea alcoolemiei, 14 dintre ei având totuşi şansa ca valorile indicate de aparte să nu fie atât de mari încât să le aducă dosare penale, ci doar amenzi contravenţionale. Pentru şapte dintre ei, însă, care din cauza valorilor crescute ale concentraţiilor de alcool în aerul expirat au fost consideraţi drept pericole în trafic, situaţia nu stă tocmai roz. Şase, cu alcoolemii în aer de peste 0,4 la mie sunt cercetaţi penal, la fel ca şi cel de-al şaptelea „turmentat”, a cărui stare confuză la volan a fost explicată de consumul de substanţe psihotrope.

Sute de amenzi pentru "periculoşi"

Nu mai puţin de 868 de şoferi care au periclitat traficul rutier în judeţul Galaţi ori şi-au primejduit propria siguranţă sunt acum posesori ai unor procese verbale de amendă. Sancţiunile, al căror total depăşeşte 160.000 de lei, au fost aplicate pentru mai toate categoriile de abateri prevăzute de lege, cele mai frecvente fiind pentru lipsa centurii de siguranţă, în 154 de cazuri, depăşirea limitei de viteză, în 190 de cazuri, traversare neregulamentară, de 97 de ori, lipsa documentelor, pentru 91 de participaţi la trafic, ori neacordarea de prioritate la pietoni, sau vorbitul la telefon în timpul condusului.

102 şoferi au rămas şi fără permis, după ce au fost amendaţi, în timp ce 28 au fost nevoiţi să predea certificatele de înmatriculare ale maşinilor.

Citit 1494 ori Ultima modificare Joi, 04 Februarie 2016 01:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.