CONTROALE în toate SPITALELE gălăţene

CONTROALE în toate SPITALELE gălăţene
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi au demarat o acţiune de control în toate spitalele gălăţene. Verificările se încadrează în planul naţional de acţiuni tematice de control în sănătate. Sunt astfel verificate, până la sfârşitul lunii februarie, Spitalul Clinic de Urgenţă, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Copii, Spitalul CFR, Spitalul de Psihiatrie, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Municipal Tecuci şi Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor.

Potrivit Planului naţional de acţiuni tematice de control în sănătate publică, valabil pentru anul 2016, controalele vizează verificarea condiţiilor de funcţionare, modul în care spitalul îşi respectă obligaţia legală de a înregistra, stoca, prelucra şi transmite informaţiile legate de activitatea sa, verificarea măsurilor în ceea ce priveşte prevenirea infecţiilor nosocomiale, evidenţa gestiunii deşeurilor periculoase şi nepericuloase, respectarea normelor de curăţenie şi sterilizare, precum şi conformitatea produselor biocide.

În cazul în care, în urma verificărilor, vor fi constatate nereguli, inspectorii DSP Galaţi vor da fie termene de remediere ale acestora, fie direct sancţiuni contravenţionale. De asemenea, la terminarea controlului, angajaţii DSP vor întocmi un raport de control, document care va fi transmis către Ministerul Sănătăţii.

Citit 3619 ori Ultima modificare Joi, 04 Februarie 2016 01:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.