SCHIMBARE la vârful POLIȚIEI gălăţene. Cornel Mototolea îl înlocuieşte pe Dănuţ Lefter
Foto: În foto, Cornel Mototolea

SCHIMBARE la vârful POLIȚIEI gălăţene. Cornel Mototolea îl înlocuieşte pe Dănuţ Lefter
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Schimbare la vârful poliţiei gălăţene, decisă printr-o dispoziţie a Inspectorului General al Poliţiei Române. Astfel, începând cu data de 8 februarie a.c., comisar-şef de poliţie Dănuţ Lefter a fost împuternicit să exercite funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, până la încetarea situaţiei care a determinat vacantarea funcţiei.

Locul său va fi luat de comsiar-şef de poliţie Cornel Giorgian Mototolea (foto). Acesta a fost împuternicit, pe 9 februarie, prin ordinul Ministerului Afacerilor Interne, să exercite funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, până la încetarea situaţiei care a determinat vacantarea funcţiei.

Cornel Mototolea a fost până acum şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, funcţie pe care a ocupat-o din iunie 2009. O perioadă, noiembrie 2013 - martie 2014, Cornel Mototolea a fost detaşat la BCCO Constanţa, ocupând aceeaşi funcţie ca la Galaţi.

Noul şef al IPJ a absolvit în 1997 Academia de Poliţie „Al. I. Cuza” Bucureşti, profil Poliţie Judiciară, după care a fost angajat la Biroul judiciar din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi. În 2003, Cornel Mototolea a ajuns la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog ca ofiţer specialist. De aici a promovat, la BCCO, în 2005. Pentru un an de zile, 2008 - 2009, noul şef al IPJ a lucrat şi la Serviciul Zonal de Informaţii şi Protecţie Internă ca şef serviciu. Cornel Mototolea este căsătorit şi are un copil.

Citit 14471 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Februarie 2016 01:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.