Noi ACUZAȚII în cazul bebeluşului MORT

Noi ACUZAȚII în cazul bebeluşului MORT
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cazul fetiţei de trei săptămâni decedată la doar trei ore după ce a fost supusă unei intervenţii chirurgicale (PENTRU DETALII, CLICK AICI) a intrat şi în atenţia procurorilor gălăţeni, care au fost sesizaţi de familie. În timp ce mai multe anchete au fost începute, familia Cristea a primit şi primele explicaţii legate de moartea bebeluşului. Aceste explicaţii au fost oferite de cei de la Medicină Legală, acolo unde a fost efectuată necropsia.

“Ni s-a spus că a făcut edem pulmonar şi că operaţia ar fi trebuit să fie făcută la Bucureşti. Doamna doctor de aici ne-a explicat însă că este o operaţie banală şi că o face fără probleme. Tot azi am aflat că ar fi trebuit să ne fie explicate riscurile înainte de efectuarea operaţiei. Nu ni s-a spus însă nimic, decât că e o operaţie banală. Acu, abia ni s-a spus că era foarte grav şi că existau riscuri foarte mari”, ne-a povestit Diana Istrate, mama bebeluşului.

Mai mult, oamenii ne-au povestit că au stat marţi au stat ore bune la Spitalul de Copii pentru a lua trupul neînsufleţit al fetiţei, dar că nu au reuşit.

“Ni s-a explicat că urmare a extirpării tumorii care se afla în abdomenul copilului, organele, respective inima şi plămânii au suferit o decompresie şi astfel nu au mai funcţionat corespunzător. Plămânii erau plini cu lichid şi lipsea în totalitate aerul din ei. Medici ar fi trebuit să ia în calcul că ar putea să apară acest fenomen, dar ancheta va stabili dacă a existat sau nu o culpă medicală. Ciudat este că marţi m-au sunat părinţii bebeluşului la un moment dat şi mi-au povestit că un angajat al spitalului le-a spus că dacă vor să îşi ia copilul mai repede acasă să renunţe la plângerile făcute. Dacă şi-ar fi retras plângerile ar fi putut să îşi ia copilul chiar marţi seară acasă”, ne-a explicat avocata Mirela Cioroi.

Faţă de noile acuzaţii apărute, conducerea Spitalului de Pediatrie a refuzat să facă declaraţii, explicând că derulează propria anchetă şi se va stabili la final ce s-a întâmplat cu exactitate. Între timp, anchetele au început şi la Colegiul Medicilor, dar şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Citit 2282 ori Ultima modificare Joi, 11 Februarie 2016 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.