"Prietenia" dintre gălăţeni şi brăileni, la un alt nivel. Pentru ce sunt căutate supermarketurile noastre

"Prietenia" dintre gălăţeni şi brăileni, la un alt nivel. Pentru ce sunt căutate supermarketurile noastre
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Doi brăileni au făcut un adevărat tur de forţă la Galaţi în ultimele săptămâni, furând cartele telefonice, plăcuţe de înmatriculare de la maşini şi benzină de la Peco

Mai puţin de o lună le-a trebuit celor doi Brăilei, unul de 36 de ani şi unul de 43 de ani, să dea câteva raiduri prin Galaţi, în scopul unor aprovizionări mai puţin ortodoxe. Itinerariul celui mai tânăr, susţin poliţiştii, ar fi debutat în jurul datei de 18 ianuarie, când acesta a venit la Galaţi şi s-a dus într-un supermarket, de unde s-ar fi aprovizionat cu cartele telefonice în valoare de aproape 1.000 de lei. A reuşit să părăsească magazinul fără să fie prins, poliţia fiind sesizată ulterior de reprezentanţii supermarketului. Câteva săptămâni mai târziu, pe 9 februarie, crezând că totul a fost uitat şi că nu i se va da de urmă, acelaşi brăilean s-a întors în acelaşi supermarket, de unde a încercat să fure din nou, mai mult însă. A fost prins de angajaţi în timp ce îşi îndesa într-o borsetă specia confecţionată cartele în valoare de 1.700 de lei.

Furt de plăcuţe de benzină

Poliţiştii au stabilit că, pentru a-şi acoperi urmele, hoţul de cartele îşi mai luase un complice, un bărbat de 43 de ani, cu care avenit la Galaţi. Cei doi şi-au "cosmetizat" maşina cu care veniseră cu două plăcuţe de înmatriculare furate de la un alt autoturism, după care au mers la o benzinărie de unde au alimentat cu combustibil de peste 200 de lei, iar la plecare au "uitat" să plătească. Toate acestea le-ar putea aduce acum ani buni de puşcărie.

"Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, tentativă la furt şi pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare", a precizat cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Brăilenii au primit ordonanţe de reţinere, urmând să fie prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Citit 2733 ori Ultima modificare Vineri, 12 Februarie 2016 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.