100 de kilograme de PEȘTE au fost CONFISCATE de Buna Vestire

100 de kilograme de PEȘTE au fost CONFISCATE de Buna Vestire
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Trei persoane cu dublă cetăţenie română şi moldovenească au ratat ocazia să-i facă fericiţi, de Buna Vestire, pe gălăţenii amatori de peşte după ce maşinile cu care se îndreptau de la intrarea în ţară spre pieţele din Galaţi au fost interceptate de poliţiştii de frontieră.

La controlul încărcăturii maşinilor oprite în zona Port Bazinul Nou, oamenii legii au descoperit peste 100 de kilograme de peşte de diferite specii, proaspăt şi afumat, pentru care cei trei ocupanţi ai maşinilor nu aveau acte de provenienţă.

"Cele trei persoane împreună cu autoturismele respective au fost conduse la sediul serviciului în vederea continuării cercetărilor. În urma verificărilor poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de 92 kilograme de peşte proaspăt din speciile scrumbie şi caras şi nouă kilograme de peşte prelucrat prin afumare din speciile macrou şi hering, pentru care persoanele respective nu deţineau documente legale", se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Marfa, în valoare de peste 1.500 de lei, a fost predată unei societăţi comerciale pentru valorificare, iar cei trei basarabeni au fost amendaţi cu sancţiuni care totalizează 2.000 de lei.

Peştele moldovenesc, în plasa poliţiei

Şirul basarabenilor care au probleme cu legea românească pentru că vin la noi cu peşte de vânzare a continuat în preajma sărbătorii Bunei Vestiri, zi în care credincioşii care postesc au avut dezlegare la acest aliment. Este şi cazul unei moldovence de 53 de ani care a venit la Galaţi cu cinci kilograme de scrumbie, dar şi cu cinci sticle de vin spumos, pentru a le comercializa. Nu a mai apucat să obţină profit de pe urma mărfii, deoarece poliţiştii au constatat că marfa nu avea acte de provenienţă, aceasta fiind confiscată. Basarabeanca a primit o amendă contravenţională.

Citit 2580 ori Ultima modificare Duminică, 27 Martie 2016 15:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.