Paştele Romano-Catolic. Cristos a înviat! (FOTO)
Foto: Foto ”Viața liberă”, Anca Melinte

Paştele Romano-Catolic. Cristos a înviat! (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Scăldată în Lumina Învierii, Biserica Romano-Catolică „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Galaţi a fost din nou neîncăpătoare, sâmbătă noaptea, pentru zecile de credincioşi veniţi la sfânta liturghie pascală. Iar cei care n-au mai încăput nici pe treptele sfântul locaş au umplut curtea. Nu-i de mirare, pentru că au venit să participe la Viglia Pascală din Noaptea Sfântă nu doar familii din oraşul Galaţi, ci şi din Şendreni şi de la Folteşti.

Luminaţi de lumânările albe şi de flacăra credinţei, credincioşii au mărturisit într-un glas: „Cristos a înviat - Adevărat a înviat!”. S-au lepădat de Satana, şi-au mărturisit crezul în Dumnezeu, s-au rugat tuturor sfinţilor şi şi-au reînnoit făgăduinţele depuse la botez. Apoi şi-au dăruit fiecăruia un semn de iertare şi pace.

Preotul paroh Cristian Blăjuţ a ţinut să-i mulţumească părintelui Claudiu, pastorul comunităţii greco-catolice de la Brăila, care a binevoit să vină să serbeze Paştele alături de romano-catolicii gălăţeni, şi „în felul acesta ne-a amintit de un cuvânt spus de Sfântul Ioan Paul al II-lea: «Biserica lui Cristos respiră prin doi plămâni, un plămân latin şi un plămân oriental»”.

În frunte cu lumânarea pascală, semnul victoriei lui Cristos, şi făcliile aprinse, credincioşii au pornit în procesiune în jurul sfântului locaş, cântând din tot sufletul „Cristos a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcând".

Apoi au pornit spre case, purtând cu grijă lumânările aprinse, pentru a se bucura alături de cei dragi de un Paşte binecuvântat!

Sărbători cu bine!

Citit 2236 ori Ultima modificare Duminică, 27 Martie 2016 14:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.