Numărul VIROZELOR, în CREȘTERE, din cauza vremii
Foto: Sursa foto: Internet

Numărul VIROZELOR, în CREȘTERE, din cauza vremii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Din cauza variaţiilor de temperatură din ultima perioadă, numărul infecţiilor respiratorii şi a pneumoniilor a crescut săptămâna trecută faţă de cea precedentă.

Conform monitorizării efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, în săptămâna 11 – 17 aprilie, 1.891 de gălăţeni au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii. Numărul lor a fost în creştere faţă de săptămâna precedentă, când au fost înregistrate doar 1.693 de cazuri. “Cea mai afectată grupă de vârstă în cazul infecţiilor respiratorii a fost cea cuprinsă între cinci şi 14 ani, cu 628 de cazuri.

Din totalul cazurilor de infecţii respiratorii diagnosticate, 64 au necesitat internarea, 28 dintre acestea fiind la copii cu vârste între doi şi patru ani”, ne-a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Şi cazurile de pneumonie au crescut, ajungând la 393 faţă de 282 săptămâna precedentă. Dintre cei diagnosticaţi cu pneumonii 113 au fost internaţi. “Cei mai afectaţi de pneumonii au fost copii cu vârste între doi şi patru ani, aici fiind înregistrate 153 de cazuri, 35 dintre ei necesitând internarea”, a conchis Liliana Iordăchescu.

Citit 1089 ori Ultima modificare Marți, 19 Aprilie 2016 19:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.