Mai mulţi VÂNĂTORI din Galaţi sunt CERCETAȚI PENAL după controalele din ultimele zile

Mai mulţi VÂNĂTORI din Galaţi sunt CERCETAȚI PENAL după controalele din ultimele zile
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Fondurile de vânătoare unde se presupune că au fost ucise ilegal păsări în ultimele luni sunt la Matca, Tecuci, Vlădeşti, Furceni şi Umbrăreşti


Păsări de toate speciile au fost împuşcate în primele luni ale acestui an pe cinci fonduri de vânătoare din judeţul Galaţi, de către persoane care deţin legal arme de tir sportiv. Vânătorii au făcut abstracţie de faptul că pentru a ucide păsări le trebuie autorizaţii şi au tras în ce au nimerit, spun poliţiştii de la Arme, care zilele trecute au descins în mai multe locaţii de pe raza judeţului pentru a proba sesizările primite. Astfel, doi mătcaşi, unul de 35 de ani şi unul de 27 de ani, sunt acum învinuiţi că ar fi practicat vânătoarea fără drept pe un fond din comună, în perioada februarie-martie-2016.

Într-o situaţie similară a fost găsit şi un vânător de 48 de ani din Tecuci, aflat în evidenţele poliţiei ca deţinător legal de armă de tir sportiv, pe care a folosit-o fără autorizaţie pentru a împuşca păsări pe un fond de vânătoare de pe raza municipiului. Tot în oraşul din nordul judeţului a mai fost depistat şi un localnic de 66 de ani, pe care pasiunea pentru acest sport l-a împins să tragă după păsări la Furceni, fără autorizaţie, din ianuarie, până în martie. Mai mult, acesta îşi confecţiona singur muniţia, după cum au descoperit anchetatorii la percheziţia domiciliară. În acelaşi registru se înscrie şi un vânător din Galaţi, care are 64 de ani şi despre care poliţiştii susţin că la finele săptămânii trecute ar fi "exersat" la cormorani, pe un fond din Vlădeşti. Ultimul vânător acuzat c-ar fi ucis ilegal păsări, la Umbrăreşti, este un localnic de 35 de ani despre care se spune că nu ar fi obţinut permisul de vânătoare pentru niciuna dintre partidele organizate în perioada ianuarie-martie. În toate cazurile, poliţiştii au deschis dosare penale pentru braconaj şi uz de armă fără drept, ceea ce ar putea însemna că vânătorii anchetaţi să îşi piardă dreptul de a mai deţine preţioasele ustensile. În plus, vânătorul de la Tecuci care îşi făcea singur cartuşe, va fi acuzat şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

La data de 19 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat un bărbat de 35 ani din comuna Umbrărești, care în perioada ianuarie – martie 2016, folosind o armă de tir sportiv cu aer comprimat, deţinută legal, a vânat păsări fără a deţine permis de vânătoare, pe fondul de vânătoare de pe raza comunei Umbrăreşti.

Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj şi uz de armă fără drept.

Citit 2678 ori Ultima modificare Luni, 25 Aprilie 2016 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.