Razii în pieţele gălăţene. Sute de kilograme de alimente confiscate şi distruse de poliţişti şi DSVSA (FOTO)

Razii în pieţele gălăţene. Sute de kilograme de alimente confiscate şi distruse de poliţişti şi DSVSA (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
Ofiţerii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu tehnicieni din cadrul Serviciului Criminalistic,medici din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi, sprijiniți de lucrători de ordine publică și luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, au desfăşurat verificări şi controale în sistem integrat, la agenți economici, persoane fizice şi mijloace de transport, ce își desfășurau activitatea în Piaţa Basarabiei din Galaţi şi zonele adiacente.
În cadrul acţiunii, oamenii legii au verificat 12 societăţi comerciale, 81 de persoane fizice şi 25 de mijloace auto. Poliţiştii au constatat două infracţiuni la Legea 86/2006 şi au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale la Legea 12/1990 pe linia protejării populației împotriva unor acte comerciale ilicite. Valoarea amenzilor depăşeşte suma de 28.720 de lei.
La finalul controalelor au fost confiscate și distruse de către medici din cadrul DSVSA 264 de kilograme de peşte şi produse din peşte,  897 de kilograme de lapte şi produse lactate, 210 kilograme de carne de miel, 79,5 kilograme de  carne şi preparate din carne,  75 de litri de alcool şi produse alcoolice, 26 de kilograme de  miere de albine şi 2.016 ouă.
Totodată, a fost identificat în trafic un autovehicul aparţinând unei societăți comerciale,  care transporta o cantitate de 585 de litri de lapte, pentru care nu exista autorizaţie sanitar-veterinară de transport. „A fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă de 720 de lei de către medici D.S.V.S.A. în baza H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi s-a dispus confiscarea întregii cantităţi de lapte”, ne-a explicat Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.
 
Citit 5989 ori Ultima modificare Vineri, 29 Aprilie 2016 15:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.