Cine este noul președinte-director al TVR
Foto: În imagine, Irina Radu (Sursa colaj-foto: realitatea.net)

Cine este noul președinte-director al TVR
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Parlamentul a ales-o, marţi, 10 mai, în funcţia de preşedinte-director general al TVR, cu 304 voturi "pentru" şi opt "împotrivă", pe Irina Radu. Liberalii nu au votat această nominalizare.

Irina Radu, numită de PSD în Consiliul de Administraţie al TVR, a primit aviz favorabil, luni, 9 mai, de la Comisiile de Cultură reunite ale Parlamentului pentru funcţia de preşedinte-director general al Televiziunii publice, cu 25 de voturi ”pentru” şi niciunul ”împotrivă”, ea fiind audiată în pofida faptului că propunerea CA-ului a fost Monica Ghiurco.

În imagine, Monica Ghiurco (Sursa foto: realitatea.net)

Irina Radu a candidat în Consiliul de Administraţie pentru funcţia de PDG al TVR, dar a reusit să obţină doar şase voturi, propunerea CA pentru Comisii fiind Monica Ghiurco, propusă de angajaţii televiziunii în consiliu. Parlamentarii membri ai Comisiilor de cultură reunite au decis, însă, să o audieze şi pe Irina Radu, justificând deciza prin articolul 19 alineatul 7 din legea de funcţionare a televiziunii publice, care stipulează ca vor audia "cu precădere" candidatul propus de CA, ceea ce le lasă posibilitatea de a audia şi alt candidat. Această propunere a trecut cu votul tuturor formaţiunilor, mai puţin PNL, ai cărui reprezentanţi au părăsit sala.

Candidatul propus de Consiliul de Administraţie al TVR, Monica Ghiurco, a primit aviz negativ de la comisiile de cultură reunite ale Parlamentului, cu 23 de voturi ”împotrivă” şi un singur vot ”pentru”. Sursa realitatea.net

Citit 1986 ori Ultima modificare Marți, 10 Mai 2016 15:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.