CUM PUTEȚI DONA pentru ”Cuminţenia pământului”, cunoscuta sculptură a lui Constantin Brâncuşi

CUM PUTEȚI DONA pentru ”Cuminţenia pământului”, cunoscuta sculptură a lui Constantin Brâncuşi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Campania de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi, "Cuminţenia pământului", a fost lansată oficial, joi, de către Guvenul României şi Ministerul Culturii. Campania se va desfăşura până pe 30 septembrie şi are nevoie de un sprijin cât mai larg, aşa cum a fost cazul şi cu Ateneul Român, anunţă Executivul.

Peste 20 de personalităţi publice - printre care Andrei Pleşu, Maia Morgenstern, Oana Pellea şi Victor Rebengiuc - au anunţat deja că susţin această iniţiativă şi apar în spotul de promovare care este difuzat începând de vineri, 20 mai.

Achiziţia operei se va face printr-un efort conjugat al statului român şi al cetăţenilor: suma de cinci milioane de euro va fi alocată de Guvern şi e nevoie ca şase milioane de euro să fie colectate cu ajutorul contribuţiilor voluntare ale persoanelor private şi juridice.

Donaţiile cetăţenilor şi ale persoanelor juridice direct în conturile deschise pe numele Ministerului Culturii vor beneficia de facilităţi fiscale, potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 10, publicată în Monitorul Oficial din 6 aprilie 2016. În cazul în care campania nu va fi una de succes, fiecare donaţie va fi returnată contributorilor. Primele rezultate ale campaniei vor fi făcute publice pe 1 iunie, iar periodic, în zilele de 1 şi 15 ale fiecărei luni, sumele strânse până în acel moment vor fi date publicităţii.

Românii pot dona direct prin intermediul site-ului campaniei www.brancusiealmeu.ro. Începând cu 19 mai, românii pot cumpăra virtual, pe http://www.emag.ro, "Cuminţenia pământului", donând în acest fel în conturile campaniei pentru achizitia operei lui Constantin Brâncuşi. Sunt disponibile, de asemenea, mai multe conturi în lei, euro şi dolari, în care se pot face donaţii prin transfer bancar sau prin depunere de numerar. Lista completă a acestor conturi poate fi găsită pe site-ul Guvernului, la adresa http://goo.gl/Fq2r6B.

Citit 1743 ori Ultima modificare Vineri, 20 Mai 2016 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.