Ţigările de CONTRABANDĂ sunt aduse cu limuzinele la Galaţi (FOTO)

Ţigările de CONTRABANDĂ sunt aduse cu limuzinele la Galaţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Peste 12.000 de ţigări care urmau să ajungă pe piaţa neagră din Galaţi au fost depistate la graniţă de doi câini special antrenaţi


Tutunul de contrabandă provenit din Republica Moldova continuă să fie adus pe orice căi în România, ţigările ieftine având mare căutare printre gălăţeni. Pentru a alimenta cererea, contrabandiştii nu se dau în lături şi aduc marfa chiar şi cu maşini de lux, plasând ţigările în cele mai diverse locuri, de la bagaje la ascunzători special amenajate. Dovadă stau trei astfel de transporturi, depistate în trei zile, la PTF Galaţi Rutier, toate fiind deconspirate de câinii special antrenaţi în detectarea tutunului.

Primele două constatări s-au făcut în maşinile a două persoane din Galaţi, o femeie de 34 de ani, aflată la volanul unui Mercedes, şi un bărbat de 36 de ani, care conducea un Audi. Cei doi nu au reuşit să păcălească vigilenţa lui Omu, câinele de serviciu, care a găsit în bagajele femeii şi în pragurile şi lonjeroanele de la Audi nu mai puţin de 10.800 de ţigări nedeclarate. Două zile mai târziu, "colega" lui Omu, Ofa, a fost cea care a tras un contrabandist pe dreapta. Un bărbat de 59 de ani, aflat la volanul unui Mercedes, nu a trecut cu bine graniţa deoarece patrupedul a simţit miros de tutun venind dinspre bara din spate a maşinii. Odată demontată componenta limuzinei, din ea au răsărit 2.200 de ţigări moldoveneşti. Întreaga cantitate de tutun, în valoare de aproape 8.000 de lei a fost confiscată, la fel ca şi cele două maşini care prezentau modificări destinate ascunderii ţigărilor. Cele trei peroane au primit amenzi usturătoare, a căror valoare totalizează 20.000 de lei.

Citit 5733 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iunie 2016 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.