AMENZI: Peste 50 de şoferi au parcat pe linia de tramvai

AMENZI: Peste 50 de şoferi au parcat pe linia de tramvai
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Poliţiştii locali au aplicat, de la începutul anului, peste 50 de amenzi şoferilor care au oprit şi staţionat pe calea de rulare a tramvaielor, îngreunând activitatea acestor mijloace de transport în comun. Tocmai de aceea, echipajele Politiei Locale sunt prezente pe strada Anghel Saligny, segmentul cuprins între strada Basarabiei şi strada Siderurgiştilor, dar şi în alte zone ale municipiului, acolo unde circulă tramvaie.

Şoferii care nu respecta regulile de circulaţie şi opresc sau staţionează pe calea de rulare a tramvaielor sunt sancţionaţi în conformitate cu prevederile OUG 195/2002. Pentru staţionare se dau trei puncte de penalizare şi patru-cinci puncte de amendă – 420 de lei, iar pentru oprire - două puncte penalizare şi două-trei puncte amendă.

„Recent, poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Siguranţă Rutieră au aplicat 5 puncte de amendă şi 3 de penalizare, o sancţiune în sumă de 625 lei, unui conducător auto din judeţul Tulcea, şofer care a staţionat voluntar pe banda de circulaţie, de pe strada Basarabiei, blocând calea de rulare a tramvaielor, în dreptul Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin”, în intervalul 11,45-12,00, în zona de acţiune a indicatorului rutier „oprirea interzisă”, îngreunând fluenţa traficului rutier”, ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Reamintim că, Poliţia Locală acţionează în conformitate cu prevederile legii 155/2010, având atribuţii şi pe segmentul siguranţă rutieră. Este vorba despre opriri, staţionări, parcări neregulamentare, nerespectarea indicatoarelor rutiere – acces interzis, masă maximă autorizată peste 3,5 tone, pietoni, biciclişti, căruţaşi.

În astfel de situaţii poliţiştii locali aplică prevederile OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

Ne trimit cititorii:

Citit 5125 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iunie 2016 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.