Premieră la Teatrul Muzical "N. Leonard". "Vânzătorul de păsări", o operetă spumoasă ca o şampanie muzicală

Premieră la Teatrul Muzical "N. Leonard". "Vânzătorul de păsări", o operetă spumoasă ca o şampanie muzicală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liricul gălăţean, printre puţinele din ţară care montează operete

Cea de-a 59-a stagiune a Teatrului Muzical "N. Leonard" se încheie cu o premieră, care se va juca sâmbătă şi duminică, de la ora 18,00. Este vorba de "Vânzătorul de păsări", o operetă în trei acte de Carl Zeller, pe un libret de Moritz West şi Ludwig Held, în regia lui Cristian Mihăilescu.

"Prima dată, la Galaţi, spectacolul a fost montat în 1962. De atunci, însă, n-a mai fost reluat. A dispărut din repertoriul teatrului nostru. Am avut o discuţie cu prietenul şi colaboratorul nostru, maestrul Cristian Mihăilescu, şi am decis să reluăm, în regia sa, pentru publicul gălăţean, această operetă plină de muzică, umor şi voie bună. "Vânzătorul de păsări" este unul dintre cele mai mari succese din toate timpurile, cu o muzică nespus de frumoasă", a declarat, la conferinţa de presă, directorul instituţiei, Teodor Niţă.

Atmosferă veselă şi voie bună

Coregrafia este semnată de Mihai Mândruţiu, iar scenografia de tânăra Bogdana Pascal. La bagheta dirijorală se va afla Mircea Holiartoc.

"Sunt încântat că Teatrul Muzical gălăţean poate oferi două distribuţii pentru acelaşi spectacol, egale ca valoare. De asemenea, sunt foarte mulţumit de faptul că spectacolul se bucură de o scenografie foarte colorată, îmbietoare şi creatoare de atmosferă specifică Tirolului, locul unde se desfăşoară acţiunea, plin de o explozie de veselie şi voie bună", dezvăluie regizorul Cristian Mihăilescu, despre spectacolul la care îi invită pe gălăţenii melomani ce îşi doresc un spectacol "spumos ca o şampanie".

Omagiu adus patronului spiritual al teatrului

Cristian Mihăilescu a ţinut să laude Liricul gălăţean pentru faptul că menţine vie flacăra opperetei: "Bucureştiul şi alte oraşe nu mai păstrează acest gen de spectacol în repertoriile lor. E bine că Galaţiul face asta. Nicăieri în ţară opereta nu este la fel de bine slujită ca aici, în onoarea patronului spiritual al teatrului, supranumit şi prinţul operetei - Nae Leonard", a mai adăugat regizorul.

Dintre toate lucrările lui Zeller, „Vânzătorul de păsări” este cea care a rezistat timpului. Astăzi, după mai bine de un secol de la scrierea ei (a avut premiera în 1891), spectatorii sunt la fel de atraşi de farmecul melodiilor, de frumuseţea şi expresivitatea ariilor rămase celebre prin caracterul lor nostalgic, de orchestraţia fluentă, de momentele comice şi de spontaneitatea şi tensiunea acţiunii dramatice a unei frumoase povesti de dragoste fericit  încheiată.

Citit 2810 ori Ultima modificare Joi, 23 Iunie 2016 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.