Patru spectacole, într-o singură zi/ Proaspeţii actori de la Facultatea de Arte cuceresc publicul

Patru spectacole, într-o singură zi/ Proaspeţii actori de la Facultatea de Arte cuceresc publicul
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Studenţii de la Facultatea de Arte a Universităţii „Dunărea de Jos” din  Galaţi vor susţine luni, 27 iunie, patru spectacole de licenţă, care pot fi vizionate şi de public.

Începând cu ora 12,00, în Sala Studio SB03 (parter), de la Facultatea de Ştiinţe, se va juca piesa „Noapte bună, mamă!” de Marsha Norman. În distribuţie sunt Gabriela Lovin şi Florentina Bîdea, regia îi aparţine lui Gabriel Enache Nistor, scenografia şi grafica este semnată de Şerban Tudor, iar coordonatorul proiectului este Adelaida Zamfira. „Le-am propus acest text convinsă fiind că aceste partituri dificile vor constitui o provocare pentru cele două studente. Este un text realist, care analizează relaţiile dintre părinţi şi copii, dincolo de hotărârea fiicei de a se sinucide. O situaţie limită prezentată pe scenă este întotdeauna semnul că teatrul înseamnă conflict, înseamnă viaţă”, transmite Adelaida Zamfira.

De la ora 13,30, în aceeaşi sală se joacă, timp de 30 de minute, „Ursul” de A. P. Cehov. În distribuţie sunt studenţii Mitică Belciugan, Gabriela Lovin şi Florentina Bîdea. De la ora 15,30, pe scenă vor urca Anastasia Antoci, Elena Scaleţchi, Ana Zagordniuc, Geanina Sion şi Irina Bozianu, pentru a prezenta „Cazul Lulu” de Theo Herghelegiu. Potrivit regizoarei, Adelaida Zamfira, textul este despre fricile noastre ascunse. Spectacolul s-a bucurat deja de o mare apreciere. La „Festivalul Hyperion iese la Godot”, organizat la Bucureşti, Geanina Sion a primit Premiul Special al juriului, pentru rolul „a patra femeie”.

Ultimul spectacol fi jucat în Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Proaspeţii actori vor juca o piesă la baza căreia stau două texte scrise de Matei Vişniec: „Şi cu violoncelul de facem?” şi „În viaţa mea n-am citit o carte scrisă de un ucrainean”. În distribuţie îi regăsim pe: Ofelia Andrei, Vasile Dănilă, Adrian Matei, Viorel Huru, Anastasia Antoci, Ana Zagorodniuc, Elena Scaleţchi, Irina Bozianu, Geanina Sion. Coregrafia îi aparţine Elenei Anghel, iar operatori lumini sunt Gabriel Enache şi Marian Tarazi. Unul dintre cele două texte este scris în anul 1989, iar celălalt este scris recent, transformând astfel problema libertăţii din trecut în prezent. În acest spectacol vor juca studenţi cu vârsta cuprinsă între 20 şi 68 de ani. Totodată, cu această piesă, studenţii se pregătesc să participe la Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru de la Suceava, organizat de UNATC, în perioada 4-10 iulie.

Citit 2637 ori Ultima modificare Vineri, 24 Iunie 2016 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.