MEDICUL Dumitru Ţuţa, judecat pentru luare de mită, a SCĂPAT de ÎNCHISOARE
Foto: În imagine, Dumitru Ţuţa, dus la Tribunal, pentru arestare preventivă (Foto-arhivă ”Viața liberă”)

MEDICUL Dumitru Ţuţa, judecat pentru luare de mită, a SCĂPAT de ÎNCHISOARE
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Medicul urolog Dumitru Ţuţa poate răsufla uşurat după ce magistraţii Curţii de Apel Galaţi i-au admis apelul în dosarul în care a fost judecat pentru luare de mită. Doctul gălăţean a fost acuzat, în iulie 2015, de luare de mită, după ce a fost prins în flagrant, în timp ce primea 1.000 de lei de la soţia unui pacient.

Iniţial, la Tribunalul Galaţi, Dumitru Ţuţa a primit trei ani de închisoare cu executare. După judecarea apelului, însă, magistraţii au decis suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de trei ani, astfel că Dumitru Ţuţa nu va mai ajunge după gratii. Tot la Curtea de Apel s-a decis ca medicul urolog să efectueze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, la Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” Galaţi sau la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galaţi, şi să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Galaţi sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

Vă reamintim că, în iulie 2015, Dumitru Ţuţa a fost reclamat de soţia unui pacient, după ce acesta i-ar fi spus că i-a dat prea puţini bani pentru o operaţie. Speriată, femeia a mers la conducerea spitalului, iar la scurt timp a fost sunată de un agent de poliţie, care i-a spus cum trebuie să procedeze în acest caz. Astfel a fost organizat flagrantul, în urma căruia medicul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Citit 3149 ori Ultima modificare Joi, 30 Iunie 2016 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.