CINEMATOGRAF în aer liber, timp de cinci zile. INTRARE GRATUITĂ. Află PROGRAMUL

CINEMATOGRAF în aer liber, timp de cinci zile. INTRARE GRATUITĂ. Află PROGRAMUL
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Cea de-a şaptea ediţie a festivalului „Modern Movie Festival”, organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, se va desfăşura pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, în perioada 27 - 31 iulie. Este vorba despre cinci proiecţii în aer liber.

Festivalul debutează cu o surpriză

Deschiderea festivalului şi prezentarea oficialităţilor va avea loc miercuri, 27 iulie, începând cu ora 20,30. Surpriza de anul acesta va fi prezentarea, în premieră absolută, a filmului artistic „Întoarcerea Magilor”, regia Ioan Cărmăzan, cu participarea actorilor Mihai Mălaimare şi Nicodim Ungureanu. De asemenea, ne vor onora cu prezenţa, în calitate de invitaţi speciali, regizorul, scenaristul şi producătorul Cătălin Mitulescu, actriţa Claudia Motea şi compozitorul Dumitru Lupu.

Reîntoarcere în anii '70

Festivalul continuă joi, 28 iulie, de la ora 21,00, cu lungmetrajul „Pe malul mării”, protagoniştii fiind Angelina Jolie şi Brad Pitt. Filmul, a cărui premieră în România a avut loc în decembrie 2015, transmite povestea unui scriitor american şi a soţiei sale, care ajung într-o staţiune liniştită din anii '70, într-un moment de criză a mariajului lor. Pe măsură ce îşi petrec timpul cu alţi turişti, cei doi încep să se confrunte cu probleme care mocneau demult în viaţa lor de cuplu.

Animaţie pentru copii

Vineri, 29 iulie, începând cu ora 21,00, copiii au ocazia să vizioneze animaţia „Zootopia”, care a avut un mare succes internaţional. Desenul animat ilustrează o lume fictivă în care animalele trăiesc într-una similară cu a noastră. Amuzant şi alert, „Zootopia” are şanse să le ofere multă distracţie celor mici.

Weekend cu filme româneşti

Un alt film din cadrul festivalului este „Loverboy”, al lui Cătălin Mitulescu. Lungmetrajul va fi proiectat sâmbătă, 30 iulie, începând cu ora 21,00, în prezenţa actriţei Ada Condeescu. Acţiunea se petrece în județul Constanța, unde Luca, un tânăr cu un fundal familial incert, este loverboy, ceea ce în jargonul poliţiei desemnează un tânăr care le face pe fete să se îndrăgostească de el, pentru a le plasa unor reţele de prostituție. Tânăr şi necomunicativ, el locuieşte într-o cocioabă, lângă un restaurant-bar, al doamnei Savu, "un substitut de mamă", după cum notează criticul Andrei Gorzo. Luca o cunoaşte pe Veli (Ada Condeescu), fiica frumoasă a unui păstor.

Duminică, 31 iulie, începând cu ora 20,30, are loc festivitatea oficială de închidere a festivalului. Publicul va putea viziona începând cu ora 21,00, filmul "Dincolo de calea ferată". Scurtmetrajul este este o comedie romantică cu nuanţe nostalgice, încărcată de muzică levantină, suspans şi umor. Radu se întoarce din Italia, după o absenţă de un an, şi îşi găseşte soţia total schimbată. Distanţa a creat neîncredere şi confuzie între ei, însă Radu speră la posibilitatea unui nou început. Muzica răsună dincolo de calea ferată, iar toţi prietenii petrec la nunta din cartier. Nicicând, noaptea nu a fost atât de lungă.

Intrarea la „Modern Movie Festival” este gratuită. La ediţia de anul trecut, peste 1.000 de gălăţeni au participat la deschiderea evenimentului.

Citit 22939 ori Ultima modificare Marți, 26 Iulie 2016 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.