ATENȚIONARE DE CANICULĂ. Iată cum va fi vremea, vineri, la Galați

ATENȚIONARE DE CANICULĂ. Iată cum va fi vremea, vineri, la Galați
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de caniculă, disconfort termic şi instabilitate atmosferică, valabilă la nivelul întregii ţări, până duminică, 31 iulie.

Potrivit meteorologilor, în regiunile extracarpatice, valul de căldură se va extinde şi se va intensifica. În zonele de câmpie şi podiş din Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea, vremea va fi caniculară, în orele amiezii se vor înregistra local temperaturi maxime de 36-37 de grade, iar în cursul nopţii minimele termice se vor situa în jurul a 20 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în Câmpia Română, iar pe arii restrânse şi în restul teritoriului.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Local vor fi averse, izolat torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, posibil, grindină, astăzi, 29 iulie, mai ales în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar sâmbătă şi duminică, 30-31 iulie, îndeosebi în est, centru şi zona de munte.

Cum va fi vremea, vineri, la Galați

Vineri, 29 iulie, va fi mai mult senin, cu o temperatură ce va atinge valoarea maximă de 34 de grade Celsius. Pe timpul nopţii, mercurul în termometre nu va coborî sub 19 grade Celsius.

Nu sunt şanse de precipitaţii.

Vântul va adia, ajungând să atingă o viteză de până la 4 kilometri pe oră. Presiunea atmosferică va oscila în jurul valorii de 760 mm coloană de mercur, iar umiditatea nu va depăşi valoarea de 41 la sută. (informaţii preluate din surse online)

Citit 3100 ori Ultima modificare Joi, 28 Iulie 2016 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.