UPDATE Misterul fumului care a învăluit Galaţiul luni seara a fost elucidat

UPDATE Misterul fumului care a învăluit Galaţiul luni seara a fost elucidat
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

UPDATE Misterul fumului care a învăluit Galaţiul luni seara a fost elucidat. Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al ISU Tulcea, Vasile Şoavă, fumul provenea de la un incendiu de vegetaţie din satul Rachelu, comuna Luncaviţa, focul fiind stins cu ajutorul echipajelor de voluntari din comună. 

Amintim că mii de gălăţeni au fost afectaţi de fumul gros şi de particulele de cenuşă care s-au depus pe asfalt, maşini sau haine. 


Un nor de fum şi funingine a acoperit o bună parte a Galaţiului, luni, 22 august, în jurul orei 19,00. Deşi la început au existat bănuieli referitoare la un incendiu, lipsa apelurilor la 112 a demontat repede această ipoteză.

"Din păcate, nu ştim încă de unde a putut veni acel nor de fum. Am avut toată seara echipe în oraş, însă niciuna dintre ele nu a reuşit să găsească o sursă. Am sunat şi colegii de la ISU, însă nici la ei nu au venit niciun fel de sesizări. Probabil, pe fondul furtunii, fumul a venit din altă parte. De unde anume, însă, nu ştim încă", ne-a explicat Marian Mocanu, de la Garda de Mediu Galaţi.

Este posibil ca fumul să fie rezultatul incendiilor controlate de vegetaţie. 

Subiectul norului de fum este încă un mister pentru autorităţi, iar pe reţelele de socializare circulă deja teorii ale conspiraţiei, legate ba de explozia de la rafinăria Petromidia, ori de o explozie muşamalizată la o instituţie din Galaţi.

Citit 21921 ori Ultima modificare Marți, 23 August 2016 12:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.