AVARII la liniile Electrica, din cauza VIJELIEI, luni noaptea, în judeţul Galați
Foto: Sursa foto: Internet

AVARII la liniile Electrica, din cauza VIJELIEI, luni noaptea, în judeţul Galați
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ploaia şi vântul foarte puternic din noaptea de luni spre marţi (22-23 august) au dus la mai multe pene de curent în judeţ. Foarte afectată din acest punct de vedere a fost zona comunei Frumuşiţa, care a rămas fără curent timp de mai bine de opt ore.

"În cursul nopţii de 22-23 august 2016, din cauza fenomenelor meteorologice deosebite, caracterizate prin vânt foarte puternic (aprox. 90 km/h) şi precipitaţii, în instalaţiile electrice din gestiunea SDEE Galaţi s-au înregistrat evenimente accidentale care au condus la întreruperi în alimentarea cu energie electrică. Acest lucru s-a întâmplat şi în zona comunei Frumuşiţa, în jurul orei 3.00. Cu ajutorul echipelor din teren, linia Folteşti - Frumuşiţa a fost alimentată integral la ora 11.46. Aşa cum am constatat şi precizat şi cu alte ocazii, unul dintre principalele motive ale avariilor şi deranjamentelor care au loc în cazul unor condiţii meteorologice deosebit de grave (vânt puternic, precipitaţii) îl reprezintă crengile copacilor care se rup şi cad peste conductoarele liniilor electrice sau care intră în contact cu acestea, le rup şi produc scurtcircuite, urmate de declanşări ale liniilor şi întreruperi pe durate mari de timp, sau duc chiar la ruperea izolatoarelor de susţinere a conductoarelor - aşa cum s-a întâmplat şi în cazul de faţă", ne-a declarat Ancuţa Petculescu, de la Biroul de Relaţii Publice şi Comunicare al Electrica SDEE Galaţi.

Tot în comuna Frumuşiţa, miercuri, a avut loc un alt deranjament colectiv, dar de mai mică amploare. "Acesta viza trei-patru consumatori casnici, a fost anunţat la ora 15.30 şi a fost remediat la ora 18.00", a mai spus reprezentanta Electrica SDEE Galaţi.

Citit 1583 ori Ultima modificare Joi, 25 August 2016 20:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.