Permise de conducere FALSE, descoperite la frontieră

Permise de conducere FALSE, descoperite la frontieră
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Două permise de conducere falsificate au fost găsite de poliţiştii de frontieră asupra unui tânăr cu dublă cetăţenie care voia să treacă graniţa pe la Oancea.

Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, s-a prezentat în punctul de tranzit, la finele săptămânii trecute, ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria. Printre actele prezentate la controlul de rutină, poliţiştii au găsit şi două permise de conducere, unul pe numele bărbatului, eliberat de autorităţile din Republica Moldova, care îi conferea capacitatea de a conduce autovehicule din categoriile A, B şi C, şi unul pe numele unei femei, valabil pentru categoriile A şi B, care părea ca eliberat de autorităţile române. La o mai atentă verificare, poliţiştii au constat că niciunul dintre permisele găsite asupra tînărului nu îndeplineau condiţiile de autenticitate, aşa că i-au verificat pe cei doi în bazele de date. Astfel, au aflat că basarabeanul avea permis doar pentru categoria B, iar femeia nu figura ca deţinător de carnet de conducere. Aşa au ajuns la concluzia că bărbatul cumpărase cele două documente.

"Bărbatul a declarat că şi-a obţinut permisul cu ajutorul unei persoane pe care nu o cunoaşte, contra sumei de 150 de euro, fără să aibă cunoştinţă că acesta ar fi fals, iar cel inscripţionat cu însemnele autorităţilor române aparţine surorii sale, care locuieşte în Italia", precizează cms. Ion Irimia, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Cel două documente au fost ridicate de poliţişti pentru verificări suplimentare, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Citit 3794 ori Ultima modificare Luni, 19 Septembrie 2016 19:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.