Accident grav la Tirighina. Un tir a fost la un pas să cadă de pe pod
Foto: Foto: GSDG

Accident grav la Tirighina. Un tir a fost la un pas să cadă de pe pod
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Un teribil accident rutier a avut loc marţi dimineaţă la ieşirea din Galaţi spre Şendreni, în eveniment fiind implicat un autotren. Potrivit informaţiilor oficiale, şoferul tirului, un bărbat de 38 de ani, conducea spre ieşirea din oraş. Pe fondul carosabilului umed de la ploaie, mastodontul a derapat în zona podului de la Tirighina, iar cel aflat la volan nu l-a mai putut redresa.

„S-a constatat, în urma primelor verificări, că roţile din spate ale vehiculului au acroşat alveola de beton care delimitează cel două sensuri. Autotrenul a pătruns pe contrasens şi a ieşit parţial în afara părţii carosabilului, rămând suspendat”, a precizat Aurelian Ropotan, din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi.

Cascadoria care ar fi putut să îl coste viaţa, i-a pricinuit şoferului leziuni care au necesitat transportarea lui la Spitalul de Urgenţă, pentru îngrijiri medicale.

"Pacientul a fost investigat şi evaluat la computerul tomografic, dar s-a decis mai apoi că poate fi externat. A avut noroc totuşi ţininând cont de situaţie”, a precizat dr. Angel Trifan, mediic coordonator al UPU SMURD Galaţi.

La locul accidnetului s-au deplasat atât poliţiştii, dar şi pompierii pentru a-l extrage pe cel rănit din cabina care a rămas suspendată, dar şi pentru a proceda la redresarea vehiculului, În cauză  a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, poliţişti verificând dacă şoferul a respectat toate măsurile de deplasare în condiţii meteo nefavorabile. Accidentul de la Tirighina a avut loc la mai puţin de 24 de ore după un eveniment similar, petrecut luni dimineaţă, la Lieşti. Acolo, un tir condus de un şofer turc, care se pare circula cu o viteză prea mare în condiţii de ploaie, a derapat şi s-a răsturnat. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

 

Citit 17038 ori Ultima modificare Marți, 20 Septembrie 2016 11:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.