UPDATE - CUTREMUR resimțit la Galați: Magnitudine modificată și alte două mișcări tectonice. VEZI HARTA INTENSITĂȚII SEISMULUI

UPDATE - CUTREMUR resimțit la Galați: Magnitudine modificată și alte două mișcări tectonice. VEZI HARTA INTENSITĂȚII SEISMULUI
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

UPDATE: Institutul Naţional de Fizica Pământului a revizuit magnitudinea cutremurului ce a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă în regiunea Vrancea. Astfel, potrivit noii estimări, seismul a avut magnitudinea de 5,3. În plus, INFP a precizat că seismul a avut loc la adâncimea de 91.6 kilometri. Ora a rămas aceeași: 2,11.

Sursa foto: stireazilei.com

Totodată, INFP a mai adăugat pe listă o mișcare tectonică. În județul Vrancea, aceasta a avut loc la ora 2,48, cu o magnitudine de 2,7, a fost înregistrată la o adâncime de 76 kilometri.

O altă mișcare tectonică a fost înregistrată sâmbătă, 24 septembrie, la ora 12,15, în județul Buzău. Cu o magnitudine de 3,1, aceasta a fost înregistrată la o adâncime de 143,2 kilometri. CLICK AICI pentru a accesa pagina web a INFP


UPDATE: Potrivit primelor estimări ale Institutului Naţional de Fizica Pământului (INFP), magnitudinea seismului care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, respectiv 23 spre 24 septembrie, a fost de 5,6 grade pe scara Richter. Cutremurul a avut loc în regiunea Vrancea, la o adâncime de 112 kilometri, fiind resimţit în cea mai mare parte a ţării. Conform sursei, seismul a avut loc la ora 2,11.

Potrivit agenției americane United States Geological Survey (USGS), seismul s-a produs la șapte kilometri vest de comuna Nereju, județul Vrancea, la o adâncime de 88,3 kilometri.

Cutremurul a fost resimțit puternic în București și Republica Moldova.

Cel mai puternic seism din acest an a avut magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 7 ianuarie, în județul Buzău.

Potrivit INFP, cel mai mare cutremur din ultimii ani din România a fost înregistrat în 2014, pe 22 noiembrie. Seismul a avut 5,7 grade pe scara Richter.


În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2,12, la Galați a fost resimțit un cutremur.

Deocamdată, siteul INFP este blocat, neputându-se afla informații oficiale cu privire la această mișcare tectonică.

După aprecierile noastre, seismul a avut între 5 și 6 grade Mercalli.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 78192 ori Ultima modificare Duminică, 25 Septembrie 2016 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.