Premii consistente şi distracţie pe măsură | Prima ediţie a Openului de CULTURĂ GENERALĂ, un real succes

Premii consistente şi distracţie pe măsură | Prima ediţie a Openului de CULTURĂ GENERALĂ, un real succes
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

14 echipe şi 54 de concurenţi din Brăila, Constanţa, Bucureşti şi oraşul-gazdă s-au înfruntat, sâmbăta trecută, la Galaţi


"Open-ul Galaţiului" s-a aflat la prima ediţie şi a fost declarat un real succes, atât de organizatori (Societatea Română de Trivia, iQuiz Trivia şi Marius Dănilă, quiz-master-ul zilei), cât şi de concurenţi. 

Cele 160 de întrebări, adunate din opt domenii (Ştiinţe, Geografie, Media, LifeStyle şi curiozităţi, România, Cultură, Sport, Istorie), au fost pe placul tuturor concurenţilor, iar dificultatea a fost medie spre avansată. Câştigătorii zilei au fost patru bucureşteni, membri ai echipei Sekultura, care au plecat acasă cu un premiu în valoare de 1.000 de lei şi cu diplome. Aceştia au câştigat concursul cu 113 puncte, dintr-un maxim de 200. "Felicitări pentru organizare şi pentru calitatea foarte bună a întrebărilor. A fost o plăcere să participăm, petrecând o zi de calitate printre quizzerii din Galaţi şi din ţară. La cât mai multe ediţii", a spus Eduard Marian Stan, unul dintre câştigători, la finalul concursului. 

Şi ceilalţi participanţi au fost foarte încântaţi. "Felicitări organizatorilor acestui open. A fost o zi frumoasă, cu multe întrebări de quiz interesante. Felicitări şi domnului Marius Dănilă, care s-a ocupat de întrebări. Sunteţi tari", a fost şi mesajul lui Costin Geambaşu.

"Viaţa liberă", la mijlocul clasamentului

Între primele trei echipe ca număr de puncte s-a aflat şi una gălăţeană, Lambda, formată din participanţi cu state vechi la concursurile de profil din Galaţi. Cei patru membri au reuşit să adune, la final, 70 de puncte, cu cinci mai multe decât echipa de pe locul al patrulea, Galion 2.

La prima ediţie a Open-ului Galaţiului a participat şi o echipă din partea ziarului "Viaţa liberă", formată din Dan Cătălin Predescu, Remus Basalic, Cristi Luca şi Valentin Chiţu. Împreună, cei patru colegi ai noştri au adunat 53 de puncte, scor care le-a adus clasarea pe locul şapte din 14 echipe participante. 

Concursul de cultură generală Galaţi Open 2016 a fost organizat de Marius Dănilă, membru al grupului IQuiz Trivia, despre care puteţi găsi detalii pe pagina de Facebook cu acelaşi nume. ”Sperăm la cât mai multe ediţii ale acestui concurs şi îi aşteptăm pe toţi iubitorii de cultură generală din celelalte oraşe ale României”, a precizat Marius Dănilă.

Poate că o competiţie de un asemenea calibru nu ar fi fost însă posibilă în oraşul nostru, dacă Galaţiul nu ar fi găzduit, de peste trei ani, un concurs săptămânal de cultură generală. Practic, după Bucureşti, Galaţiul este al doilea oraş din România în care fenomenul concursurilor de cultură generală a cunoscut o asemenea amploare. În cazul în care nu ştiaţi încă despre aceste concursuri, dar doriţi să participaţi, o puteţi face vizitând pagina de Facebook Game of Trivia, unde veţi afla toate detaliile necesare.

Nu în ultimul rând, trebuie spus şi faptul că, anual, începând cu 2014, Galaţiul a fost una dintre gazde, alături de Bucureşti, a câte unei ediţii naţionale şi a uneia mondiale a concursului de cultură generală. Urmărind cele două pagini amintite puteţi fi la curent cu toate concursurile care se vor organiza şi de acum înainte.

Citit 2782 ori Ultima modificare Duminică, 25 Septembrie 2016 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.