Sute de PIETONI din Galaţi îşi pun viaţa în PERICOL

Sute de PIETONI din Galaţi îşi pun viaţa în PERICOL
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Participanţii la traficul din Galaţi sunt restanţieri la o regulă de circulaţie a cărei nesocotire este, statistic, printre principalele cauze ale accidentelor mortale


Un bărbat de 39 de ani a murit la finele săptămânii trecute, la Şendreni, după ce, la adăpostul întunericului, a traversat neregulamentar şi a fost spulberat de o maşină. Este doar încă un argument care susţine teoria potrivit căreia nici pietonii nu sunt "uşi de biserică", atunci când vine vorba de provocarea evenimentelor rutiere cărora, în astfel de situaţii, ei le devin victime. Tot la fel, este un argument în plus pentru ca poliţiştii să scoată frecvent chitanţierele când îi surprind traversând anapoda, prin locuri nemarcate, punându-se în pericol şi pe ei şi traficul rutier. În acest păcat au căzut, în ultimele şapte zile, 215 pietoni din Galaţi, amendaţi, din fericire, înainte să cadă victime unor evenimente rutiere. Nici şoferii care cred că maşina le oferă imunitate absolută în cazul unui eveniment în trafic, fără a se proteja cu centurile de siguranţă, nu sunt, în continuare, puţini. 162 au de plătit amenzi pentru că nu şi-au format obiceiul de a-şi cupla, la drum, centura care le poate salva viaţa. Abia pe locul al treilea în topul "păcătoşilor" din trafic sunt vitezomanii, 134 picând testul radarului.

"Pentru neacordare de prioritate la pietoni respectiv vehicule au fost aplicate în total 44 de sancţiuni, pentru lipsa documentelor 107, iar pentru folosirea telefonului mobil în timpul condusului s-au dat 34 de amenzi", se arată în situaţia operativă a Poliţiei Rutiere Galaţi.

Valoarea totală a celor peste o mie de sancţiuni aplicate la Codul Rutier depăşeşte suma de 177.000 de lei. În paralel cu amenda, 93 de şoferi au fost nevoiţi să predea permisele de conducere, în timp ce 36 au "scăpat" de certificatele de înmatriculare.

În situaţii mai grave sunt cinci persoane prinse la volan, deşi nu aveau voie, dintre care doar trei deţinători de permis de conducere. Aceştia din urmă au fost prinşi şofând beţi, şi sunt acum cercetaţi penal. Alţi doi gălăţeni au intrat în vizorul poliţiştilor, pentru că au condus fără permis.

Citit 1746 ori Ultima modificare Luni, 26 Septembrie 2016 19:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.