ANAF a început CONTROALE la instituţiile bancare
Foto: Sursa foto: Internet

ANAF a început CONTROALE la instituţiile bancare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a început controale la bănci, unde a identificat multe lucruri şi sunt consecinţe majore, a declarat, vineri, 21 octombrie, directorul general al Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, Ionuţ Mişa, într-o conferinţă de specialitate.

"Suntem în analiză în momentul de faţă în domeniul bancar şi avem controale în curs. Nu pot să vă dezvălui care este astăzi stadiul şi ce se întâmplă acolo, dar vă spun că sunt consecinţe majore şi am identificat multe. Pot să vă dau un exemplu. Vă dau un exemplu cu portofoliile de credite care se vând. Băncile au venit cu ideea că pentru a putea valorifica un credit care este neperformant trebuie să îl pună într-un pachet cu credite performante, astfel încât să creeze un pachet cât mai atractiv pentru un eventual investitor. S-au vândut, astfel, pachete de credite de 100 milioane de euro, deci o sumă facilă pe tranzacţiile care se realizează, la randamente de 5-7 la sută. Au vândut un pachet de 100 milioane de euro unei companii, cu 5-7 milioane euro. Diferenţa de 95-93 milioane euro ar reprezenta cheltuială deductibilă. Au fost pierderi, asta înseamnă că şi-a diminuat profitul", a spus Mişa.

Potrivit acestuia, compania căreia i-a fost vândut portofoliul de credite era o filială a băncii şi avea birourile în offshore, fiind astfel iniţiat un lanţ de evaziune fiscală.

Citit 2552 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2016 13:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.