Unul dintre bărbații incendiați vineri NU poate fi dus într-un centru specializat din cauza unei GRAVE crize de sistem

Unul dintre bărbații incendiați vineri NU poate fi dus într-un centru specializat din cauza unei GRAVE crize de sistem
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Una dintre victimele atacului pirotehnic de la "Două Babe", din noaptea de joi spre vineri, este într-o stare extrem de gravă, dar deocamdată singura lui şansă de a fi supravegheat medical este Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Bărbatul de 49 de ani, care s-a ales cu arsuri pe aproape 70 la sută din suprafaţa corpului, după ce a fost stropit cu benzină, este în comă şi o şansă teoretică de a fi îngrijit la standarde corespunzătoare ar fi să fie transferat într-un spital specializat din Capitală. Nu este posibil, însă, susţin medicii gălăţeni, şi asta nu din cauză că starea sa nu ar permite deplasarea, ci pentru că unităţile vizate, respectiv spitalele "Floreasca" şi "Bagdasar Arseni" spun că nu au locuri disponibile. Asta în timp ce Spitalul de Arşi din Bucureşti are momentan închisă secţia ATI, unde ar trebui să ajungă un pacient aflat într-o stare atât de gravă.

"Pacientul are arsuri pe 65-70 la sută din corp, este în stare gravă, este intubat, este în Reanimare, într-una dintre rezerve. Este îngrijit şi tratat conform protocoalelor. Legat de indicaţia de a-l transfera într-o clinic de specialitate, vreau să vă informez că din momentul în care pacientul a ajuns în spitalul nostru s-a ţinut permanent legătura cu cei de la Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, se fac eforturi pentru a se găsi un loc pentru acest bolnav grav. La cele două unităţi de profil, unde ar putea fi transferat, "Bagdasar" şi "Floreasca", de vineri până acum nu au găsit loc, ţineţi cont că este vorba despre un bolnav intubat care are nevoie de monitor", ne-a declarat, luni, dr. Mihaela Debita, managerul Spitalului de Urgenţă Galaţi.

În aceeaşi unitate, dar la Chirurgie Plastică, este internată şi cealaltă victimă a atacului, un bărbat de 59 de ani, cu arsuri pe circa 20 la sută din suprafaţa corpului. Acesta este însă într-o stare mai bună.

În acest timp, poliţiştii şi procurorii încearcă să stabilească cum a fost posibil şi mai ales cine se face vinovat de acest atac fără precedent în Galaţi. Surse din interiorul anchetei au recunoscut că mersul cercetărilor este destul de anevoios, oamenii legii trebuind să meargă pe multiple piste pentru a ajunge la nişte ipoteze viabile.

Citit 1418 ori Ultima modificare Luni, 24 Octombrie 2016 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.