Legea care ELIMINĂ 100 de TAXE, printre care și TAXA RADIO-TV, a fost votată în mare viteză
Foto: Sursa foto: Internet

Legea care ELIMINĂ 100 de TAXE, printre care și TAXA RADIO-TV, a fost votată în mare viteză
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În prag de campanie electorală, proiectul prin care social-democraţii vor să elimine mai mult de 100 de taxe, a trecut de plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

Iniţiativa, susţinută la început de PSD, în frunte cu preşedintele partidului, Liviu Dragnea, a fost o excepţie de la regula obişnuită, conform căreia legile aşteptau ani întregi uitate prin sertare. Proiectul a trecut prin Parlament în mare viteză, chiar dacă au existat comentarii asupra taxelor ce urmează să fie eliminate. Astfel, dacă la începutul săptămânii se luase decizia ca taxa radio-tv să nu mai fie eliminată, Liviu Dragnea a insistat că aceasta este impusă românilor "cu japca", motiv pentru care s-a decis, prin vot, reintroducerea acesteia în proiect.

Chiar dacă deputaţii Partidului Naţional Liberal (PNL) au votat pentru acest proiect de lege, deputatul Andreea Paul a explicat că PNL va ataca la Curtea Constituţională reintroducerea taxei radio-tv în iniţiativa legislativă. De asemenea, liberalii au lansat săgeţi către rivalii lor politici, din cauza momentului ales pentru votarea acestei iniţiative legislative, cu o lună şi jumătate înainte de alegerile parlamentare.

Ultimul cuvânt în vederea promulgării acestei legi îi aparţine preşedintelui Klaus Iohannis. Este de menţionat că şeful statului poate ataca legea la CCR sau o poate trimite înapoi în Parlament, cu propuneri de modificare sau completare.

Citit 3220 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2016 13:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.