Cea mai modernă tehnologie de examinare a sânului este acum DISPONIBILĂ la Galaţi

Cea mai modernă tehnologie de examinare a sânului este acum DISPONIBILĂ la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

Cancerul mamar continuă să reprezinte principala cauză de deces în rândul femeilor din România. Statisticile legate de această afecţiune au devenit din ce în ce mai îngrijorătoare: în fiecare an, aproximativ 1 din 8 femei primesc diagnosticul de cancer mamar. Potrivit medicilor specialiști, rata de supravieţuire poate însă crește până la 90 la sută, dacă boala este diagnosticată în stadiul incipient.

Centrul de Imagistică Medicală Axess Imaging a adus în premieră în Galati, unul dintre cele mai performante sisteme de diagnosticare a cancerului la sân, mamografia complet digitală împreună cu mamografia 3D, venind astfel în sprijinul pacientelor cu un diagnostic rapid şi precis.

Astfel, pacientele nu mai sunt nevoite să meargă până la Cluj-Napoca, Bucureşti sau Iaşi pentru a beneficia de cele mai avansate investigaţii de imagistică medicală.

Tomosinteza mamară este cea mai nouă formă de examinare mamografică, folosind proiecţii multiple din unghiuri diferite ale fiecărui sân separat, pentru siguranţă în diagnostic.

Sânul este poziţionat în acelaşi mod ca şi pentru o mamografie convenţională, dar cu o presiune aplicată semnificativ mai mică, deci fără durere suplimentară pentru paciente.

Braţul mamografului se deplasează apoi  pe un arc de cerc în jurul sânului în timp ce se captează  imagini successive în secţiuni de 1mm grosime. Informaţiile sunt apoi trimise la un calculator, analizate cu un program special, pentru a produce imagini extrem de performante, pe care medicul specialist senolog le poate acum interpreta, având posibilitatea să descopere un număr mai mare de cancere comparativ cu alte metode imagistice.

Tomosinteza sau mamografia 3D a sânului reduce interferenţa şi suprapunerile de ţesut prin captarea de imagini tridimesionale ale sânului şi evidenţiază mult mai uşor leziunile canceroase, mai ales la femeile cu sânul dens, care prezintă un risc crescut.

Microcalcificarile sub 1 mm pot fi acum detectate mai usor şi astfel creşte precizia diagnosticului în stadiu incipient, cu şanse mai mari de supravieţuire. - ne specifică medicul coordonator din cadrul Axess Imaging, Dr. Cornea Lenuţa, medic primar radiologie şi imagistică medicală, cu  competenţă în senologie (imagistica sânului)  şi o experienţă  în domeniu imagisticii medicale de peste zece ani.

În prezent, mamografia digitală este considerată  metoda  de screening la toate femeile de peste 40 de ani, iar pentru pacientele sub această vârstă se recomandă sonoelastografia mamară, o procedura ecografică care  examinează în timp real zonele de interes cu ajutorul elastografiei.

Aceste investigații sunt disponibile acum ca noutate absolută în cadrul Centrului de Imagistică Medicală Axess Imaging situat in Galaţi pe strada Stadionului, nr. 2bis, Bl. M3, sc. 1, Parter (în spatele Spitalului Judeţean Sf. Apostol Andrei).

Informaţii şi programari puteţi obţine şi la numărul de telefon 0236.344.443 disponibil de Luni până Joi între 12-18 şi Vineri între 8-14. Pentru detalii suplimentare puteţi accesa oricând website dedicat exclusiv mamografiei digitale, www.MamografieGalati.ro de unde aveţi posibilitatea de a efectua cu uşurinţă chiar şi programări online.

(P)

Citit 28666 ori Ultima modificare Luni, 21 Noiembrie 2016 18:02