SITUAȚIE DE URGENȚĂ | Curse umanitare pe Dunăre cu navele AFDJ Galaţi
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

SITUAȚIE DE URGENȚĂ | Curse umanitare pe Dunăre cu navele AFDJ Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi va organiza o serie de curse umanitare pentru a veni în ajutorul locuitorilor din Delta Dunării.

„Am convenit cu Prefectura Tulcea să facem cu nava „Mamaia 2” nişte transporturi de persoane pe relaţia Sulina - Tulcea - Sulina. Duminică nava va pleca la ora 7,00 din Sulina către Tulcea şi va opri în toate locaţiile de pe Canalul Sulina ca să preia pasageri. Luni, la ora 10,00, nava se va întoarce la Sulina, la fel, cu oprire în toate locaţiile”, ne-a declarat directorul general al AFDJ Galaţi, Dorian Dumitru. Fiind vorba de curse umanitare, pasagerii nu vor fi plătit contravaloarea transporturilor. În plus, cu nava „Mamaia 2” vor fi transportate şi alimentele de primă necesitate şi alimente pentru localităţile mai izolate de pe braţele Dunării.

AFDJ Galaţi a venit în sprijinul oamenilor din Deltă şi în zilele de marţi şi miercuri. De exemplu, nava a transportat între Sulina şi Tulcea 230 de persoane. În mod normal, datoria AFDJ Galaţi este de a asigura navigabilitatea pe Dunăre, însă în aceste cazuri s-a ţinut cont că era vorba de nişte situaţii de urgenţă.

Citit 1803 ori Ultima modificare Vineri, 13 Ianuarie 2017 23:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.