TRAFICUL pe Basarabiei, BLOCAT pe bandă rulantă. ȘOFERII sunt AMENINȚAȚI cu dosare penale | FOTO și VIDEO
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

TRAFICUL pe Basarabiei, BLOCAT pe bandă rulantă. ȘOFERII sunt AMENINȚAȚI cu dosare penale | FOTO și VIDEO
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Numai ieri, cel puţin trei autoturisme au blocat traficul tramvaielor pe strada Basarabiei şi au provocat haos la ore de vârf. Şoferii care şi-au lăsat maşinile în drum zeci de minute, riscă dosare penale, deoarece Poliţia Locală va înainta actele către IPJ. În zilele următoare, agenţii de la Locală şi angajaţii Transurb se vor afla în număr mare în zonele nevralgice.

Blocarea traficului pe strada Basarabiei nu mai este o chestiune deloc greu de anticipat, singurul element improbabil fiind de câte ori se poate întâmpla, într-o singură zi. Numai marţi, 17 ianuarie, între orele 8,00 şi 15,00, traficul rutier pe artera extrem de circulată a fost dat peste cap de cel puţin trei ori, pe segmentul cuprins între strada Domnească şi strada Ştiinţei, de şoferi care şi-au lăsat autoturismele pe banda unu, foarte aproape de calea de rulare. Situaţia cea mai critică s-a înregistrat în cursul dimineţii, în zona căminelor studenţeşti, când două maşini, un Audi şi un Volkswagen Passat, au blocat nu mai puţin de trei tramvaie şi au creat cozi interminabile de maşini, care nu au mai putut înainta decât cu mare greutate din cauza traficului sufocat.

Abia după ce mai mulţi angajaţi de la Transurb au deszăpezit marginea trotuarului, s-a putut muta una dintre maşini, astfel încât coloana de tramvaie să îşi poată continua drumul. Poliţiştii locali au fost cei care le-au împărţit amenzi şoferilor. Aceeaşi măsură a fost luată, câteva ore mai târziu, împotriva unui şofer care şi-a lăsat BMW-ul în calea tramvaiului.

"Poliţiştii locali le-au aplicat conducătorilor auto care au staţionat neregulamentar 22 de puncte de penalizare şi amenzi în sumă totală de 2.250 de lei. Pentru oprire neregulamentară, tot pe strada Basarabiei, a fost aplicată o sancţiune în sumă de 250 lei şi 2 puncte penalizare", ne-a declarat Aurelia Bogatu Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Şi asta nu e tot. Conform sursei citate, actele întocmite de agenţii locali vor fi înaintate Serviciului Rutier din cadrul IPJ Galaţi, care are competenţa de a deschide dosare penale pe numele vinovaţilor. Aceştia riscă amendă penală sau chiar închisoare, conform art. 339 Cod penal, pentru aşezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulaţia pe drumul public.

De la începutul acestui an, Poliţia Locală Galaţi le-a dat peste 80 de amenzi şoferilor care au procedat în maniera amintită, valoarea totală a sancţiunilor depăşind suma de 20.000 de lei.

Citit 7370 ori Ultima modificare Marți, 17 Ianuarie 2017 23:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.