UPDATE - Un nou bilanț, după AVALANȘA din Italia | Și cel de-al doilea copil al româncei a fost salvat

UPDATE - Un nou bilanț, după AVALANȘA din Italia | Și cel de-al doilea copil al româncei a fost salvat
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE | Românca Adriana Vrânceanu şi cei doi copii de 6 şi 8 ani au fost scoşi în viaţă din hotelul acoperit de avalanşa produsă lângă Abruzzo, în Italia. Informaţia a fost confirmată atât de autorităţile italiene, cât şi de ministerul român al afacerilor externe. Operaţiunile de salvare continuă pentru că există indicii că în interior s-ar mai găsi supravieţuitori, în afara celor 9 recuperaţi până acum Însă, din păcate şi numărul morţilor a ajuns la 5, a relatat focusprimatv.ro.


UPDATE. Românca dată dispărută după avalanșa din Italia și fiul ei, printre cei 9 supraviețuitori. VIDEO cu operațiunea de salvare | Nouă persoane au fost găsite în viață, la hotelul Rigopiano din Italia prăbușit în urma unei avalanșe. Printre supraviețuitori se numără și românca Adriana Vrânceanu și băiețelul ei în vârstă de 8 ani, a relatat site-ul stirileprotv.ro.

MAE a confirmat, printr-un comunicat de presă, că Adriana Vrânceanu și fiul ei au fost salvați. Însă, fetița este în continuare de negăsit.

Printre cele 9 persoane salvate, se numără și 3 copii. Salvatorii speră că vor mai găsi în orele următoare supraviețuitori, după avalanșa care a mutat pur și simplu hotelul cu 10 metri.


UPDATE. Italia | O româncă și copiii ei, dispăruți după AVALANȘA care a lovit hotelul: O româncă și copiii ei, dispăruți după avalanșa din Italia.

În imagine, hotelul Rigopiano acoperit de zapada

„În urma avalanșei care a lovit un hotel din localitatea Farindola, în regiunea Abruzzo, declanşată de seismele produse la data de 18 ianuarie 2017, Ambasada României în Italia a primit semnalări conform cărora, la momentul actual, trei cetățeni români (un adult și doi minori) s-ar afla în incinta unităţii de cazare. Ambasada României la Roma a contactat în regim de urgență autoritățile locale, în vederea obținerii de detalii suplimentare. Precizăm că operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare, fiind îngreunate de condițiile meteorologice severe și de daunele produse de avalanșă asupra clădirii”, a precizat Ministerul român al Afacerilor Externe, pentru Digi24 TV. 19 ianuarie

Sursa foto: libertatea.ro

Giampiero Parete, un italian de 38 de ani, de profesie bucătar, a reușit să supraviețuiască însă soția lui, de origine română, Adriana Vrânceanu, și cei doi copii ai lor, Ludovica, 6 ani, și  Gianfilippo, 8 ani, se află sub dărâmături. Bărbatul a declarat medicilor că a reușit să se salveze pentru că ieșise la mașină să ia ceva din ea. CLICK AICI PENTRU DETALII Potrivit presei, femeia era din Bacău.


HOTEL din centrul Italiei lovit de AVALANȘĂ. Există MORȚI, numărul lor nu este clar | Problemele se ţin lanţ în Italia, după cele patru cutremure de miercuri, 18 ianuarie, cu magnitudinea peste 5 - CLICK AICI pentru detalii. Hotelul Rigopiano din regiunea Abruzzo din centrul Italiei a fost lovit de o avalanșă în noaptea de miercuri spre joi, presa italiană scriind că există morți, însă nu se cunoaște numărul acestora. În momentul avalanșei, în hotel se aflau în jur de 30 de oameni, potrivit Reuters, citat de hotnews.ro - CLICK AICI.

În cursul nopţii, echipajele de salvare au încercat să ajungă la hotelul aflat în apropierea muntelui Gran Sasso, însă zăpada și pietrele căzute de pe munte au blocat drumul. Vehiculele salvatorilor au rămas blocate la 6 kilometri de hotel, iar restul distanței a trebuit parcurs pe schiuri. Astfel că membrii serviciilor de intervenţie au ajuns abia joi dimineaţă, în jurul orei locale 4,30, unii pe schiuri, alţii cu elicopterul. Două persoane au fost găsite şi salvate de sub zăpadă, dintre care una se afla în stare de hipotermie. Cel puțin o persoană a fost găsită decedată - CLICK AICI.


UPDATE, ora 11,40 | Salvatorii au scos primul cadavru din clădire, care este parțial dărâmată. Ei spun că, deși au strigat în continuu, nu au primit niciun răspuns din hotel, astfel încât se tem că toți cei dinăuntru ar putea fi morți. "Continuăm să săpăm, dar este foarte greu", a declarat șeful uneia dintre echipele de intervenție, potrivit căruia zăpada este înaltă de 3 metri. În clădire, ar fi fost 22 de turiști și aproximativ 7 angajați ai hotelului - CLICK AICI.

VEZI mai multe IMAGINI - CLICK AICI

Patru cutremure cu magnitudinea peste 5, în Italia - CLICK AICI pentru a afla mai multe despre acest subiect

Citit 7158 ori Ultima modificare Marți, 31 Ianuarie 2017 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.