Specialiştii MEDICOVER Galaţi: Statul îndelungat pe scaun ne poate afecta serios sănătatea, însă există soluţii

Specialiştii MEDICOVER Galaţi: Statul îndelungat pe scaun ne poate afecta serios sănătatea, însă există soluţii
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În ultimii ani, stilul de viaţă modern al multora dintre noi presupune petrecerea a ore în şir stând pe scaun în faţa calculatorului sau în maşină şi prea puţin timp pentru exerciţii fizice, esenţiale pentru menţinerea stării de sănătate. Nu mulţi ştiu însă la ce riscuri se expun dacă nu combat acest obicei - de la dureri de spate, la creşterea riscului de boli cardiovasculare, obezitate, diabet şi chiar depresie sau cancer de colon. Un articol publicat în Jurnalul American de Epidemiologie consideră chiar că statul prelungit pe scaun ar trebui să fie considerat la fel de nociv pentru sănătate ca fumatul.

Cele mai eficiente metode de prevenţie a acestor riscuri, mai ales a durerilor de spate, includ: pauze la fiecare 40-50 de minute (cu ridicare de pe scaun), evitarea poziţiei de stat cu picioarele încrucişate, încercarea de sta cu spatele cât mai drept, precum şi exerciţii de gimnastică medicală, care, prin tonifierea musculaturii spatelui, constitue cea mai eficientă metodă de prevenire a durerilor.

Procedurile de terapie fizică, de joasă frecvenţă, efectuate în unităţi medicale specializate ne pot spori semnificativ calitatea vieţii. După ce durerile încep să se amelioreze, se poate începe programul de recuperare prin kinetoterapie, cu scopul de a dezvolta şi menţine un tonus muscular adecvat efortului de susţinere a coloanei vertebrale într-o postură corectă.

Mulţi consideră Medicina Fizică o ramură a recuperării medicale la care ar trebui să apeleze doar în urma unor accidente sau pentru a ameliora efectele unor afecţiuni. Cu toate acestea, la fel ca în cazul tuturor afecţiunilor, este mai simplu sa previi decât să tratezi efectele statului îndelungat pe scaun şi ale sedentarismului, iar vizitele regulate la specialişti sunt esenţiale.

Clinica Medicover Galaţi pune la dispozia  adulţilor şi copiilor servicii de specialitate pentru remedierea afecţiunilor musculoscheletale, precum şi programe de gimnastică medicală pentru tonifiere musculară și dezvoltare. Serviciile oferite în Centrul de Medicină Fizică şi Recuperare Medicală al clinicii Medicover Galaţi sunt complexe şi acoperă o gamă largă de specialităţi:

- kinetoterapie

- fizioterapie

- gimnastică medicală

- electroterapie

- crioterapie

- ultrasunete

- terapie cu unde de șoc extracorporale

- termoterapie

- terapie VOJTA

(P)

Citit 5349 ori Ultima modificare Luni, 23 Ianuarie 2017 17:48