Efectul ordonanţelor: Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, a demisionat din Guvern!

Efectul ordonanţelor: Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, a demisionat din Guvern!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, și-a anunțat demisia din Guvernul Grindeanu pe pagina de Facebook, subliniind că se oprește din activitatea guvernamentală pentru că aşa îi dictează conştiinţa, "iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume".

"Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa îmi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume. Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare și nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conştiinţa curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui şi ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laş şi a girat acţiuni pe care nu le împărtăşeşte sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!", a scris Jianu pe Facebook.

Acesta afirmă că a muncit cu "credinţă şi îndârjire" în fiecare din cele 28 de zile de mandat şi nu s-a gândit că munca sa poate fi umbrită "într-un mod atât de brutal și de nedrept".

Totodată, şeful de la IMM-uri susţine că, în momentul de faţă, este vorba despre "un război" pe care nu îl împărtăşeşte şi pe care îl vrea cât mai repede oprit, adăugând că sunt oameni în actualul Guvern şi în PSD pe care îi apreciază şi în a căror bună credinţă îşi pune în continuare speranţa de a restaura "competenţa şi cinstea"

"România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum! Mă gândesc la viitorul antreprenorial al acestei ţări cu un potenţial uriaş de inovare şi la cuvintele magice pentru antreprenori: predictibilitate şi stabilitate. Acestea trebuie restabilite urgent!!!. Mă gândesc, de asemenea, nu la viitorul meu, ci la viitorul oamenilor care m-au urmat în echipa de la minister, fie din interiorul aparatului ministerial sau cei aduşi de mine, oameni oneşti, sinceri şi atât de dornici de schimbare. Fiţi puternici şi ţineţi drumul drept!", subliniază Jianu. 

Florin Jianu nu era membru PSD şi a devenit membru al Guvernului Grindeanu după ce, anterior, a fost preşedintele patronatelor din cadrul Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

 

Citit 1893 ori Ultima modificare Joi, 02 Februarie 2017 10:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.