Adolescenţii fac lucruri trăznite! Ce a născocit un gălăţean ca să nu fie certat de părinţi

Adolescenţii fac lucruri trăznite! Ce a născocit un gălăţean ca să nu fie certat de părinţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Un gălăţean aflat în pragul majoratului a ajuns în atenţia poliţiei după ce şi-a înscenat o tâlhărie, cu scopul de a nu fi mustrat de părinţi. Timp de trei săptămâni, oamenii legii au încercat să probeze povestea ţesută pe îndelete de adolescent, care s-a agresat singur pentru a justifica pierderea unui ceas foarte valoros.

Povestea din ciclul "nu faceţi aşa ceva acasă" s-a scris în ultima săptămână din luna ianuarie şi l-a avut ca protagonist pe un adolescent de 17 ani, care a pus la cale un scenariu demn de un premiu Oscar. Cu puţină imaginaţie, sporită de teama de a da socoteală pentru o beţie soldată cu pierderea unui bun foarte valoros, tânărul a reuşit să-şi pună în alertă şi părinţii, şi poliţia.

S-a întâmplat în după-amiaza zilei de 23 ianuarie, când băiatul a ajuns la poliţie, bătut bine, susţinând că, în timp ce mergea pe strada Arad, a fost atacat de trei necunoscuţi, care l-au ameninţat cu un cuţit, după care l-au dus în scara unui bloc, unde l-au agresat şi i-au furat ceasul, în valoare de 800 de lei. Povestea a apărut destul de credibilă, mai ales că a fost susţinută şi de tatăl adolescentului, care la rândul său auzise aceeaşi versiune. Investigaţiile care au urmat au scos însă la iveală o serie de indicii care au condus la ideea că băiatul nu fusese atacat decât de frica de a nu fi certat de tatăl său.

"S-a stabilit faptul că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, tânărul şi-a pierdut ceasul de mână şi, datorită mustrărilor de conştiinţă, şi-a înscenat comiterea unei tâlhării în dauna sa. Astfel, după ce a intrat în scara unui bloc, unde şi-a tăiat pantalonii cu un ciob de sticlă şi s-a lovit în mod repetat în zona feţei pentru a-şi crea leziuni, minorul s-a deplasat la domiciliu său, înştiinţându-şi tatăl despre faptul că ar fi fost victima unei tâlhării", ne-a declarat subinsp. Andreea Rogojină, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În faţa dovezilor evidente, adolescentul a recunoscut că a înscenat totul. Pentru că a alertat poliţia vizavi de o situaţie care nu s-a petrecut, tânărul a primit o amendă de 100 de lei.

Citit 4986 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2017 16:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.